Új vezető a Szeretetszolgálati Iroda élén

Beszterczey András lesz a szociális és társadalmi felzárkózási államtitkárnak felkért Czibere Károly utódja a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának élén.
Szociális tapasztalata és magas szintű szakmai elismertsége miatt Czibere Károlyt, az MRE Szeretetszolgálati Irodájának vezetőjét kérte fel Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere szociális és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárnak. A miniszter elsősorban a segélyezés rendszerének olyan irányú átalakítását várja Czibere Károlytól, mely lehetővé teszi a munkaalapú társadalom irányába való további elmozdulást. Emellett szintén a volt szeretetszolgálati vezető feladata lesz az is, hogy az intézményrendszer működését optimalizálja, amiben komoly tapasztalattal bír, lévén a Szeretetszolgálat vezetőjeként több mint harminchét intézmény működéséért felelt.

képEzzel párhuzamosan kinevezték Czibere Károly utódját, Beszterczey András lelkipásztort, aki ezt megelőzően a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezetője, valamint a Szeretetszolgálati Iroda monitoring és módszertan munkacsoportjának vezetője volt.

Az új vezető a bejelentést követően elmondta, az eddigi úton kíván haladni, miközben még inkább hangsúlyt akar helyezni a Szeretetszolgálat azon küldetésére, melyre Isten elhívott minket: „megkeresni és megtartani az elveszetteket". „Úgy gondolom, Jézus Krisztus mutatta meg a leghitelesebben a szolgálat lényegét, amikor elment hívni a bűnösöket, összegyűjteni az elesetteket, segíteni az út szélén élőknek. Keresni, megtalálni, majd megtartani őket. A Szeretetszolgálati Irodának megadatott az a feladat, talentum, lehetőség, erő és segítségnyújtási szándék, hogy mindezt megvalósítsa, és ebben a gyülekezeteket segítse" – mondta el Beszterczey András.

A lelkipásztor egy kis szójátékkal is jellemezte, hogy kiemelten fontosnak tartja majd a közösségépítést és a diakóniai munkatársak megbecsülését: „Mit gondolok a szeretetszolgálatról és az Irodáról? Hát kell-e iroda a szeretetnek? Nem hiszem. Az Irodának van szüksége szeretetre, így kell megélnünk a mindennapokat."

szeretetszolgalat.reformatus.hu