Karácsony előtt megérkezett az adomány Viskre

A viharkárban súlyosan megrongálódott viski református templom javára október 8-án hirdetett meg országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, amihez számos egyházközség és magánszemély is csatlakozott. A három és fél millió forintos támogatást december 18-án adták át Jenei Károly viski református lelkipásztor számára.

visk.jpg

Fotó: MRSZ

Október elején egy pusztító viharban súlyosan megrongálódott a viski református templom épülete. Az orkán erejű szél a templom bádoghéjazatát az északi oldalon a torony felől megkezdte, majd feltekerte a hajó feletti tető hosszának kétharmad részén. A vihart követően az oldalsó bejáraton találták meg a feltekert héjazatot. Az esőzések következtében jelentősen beázott a templom plafonja, a legénykar padozata, padlója és számos falrész is.

Számos magánszemély, gyülekezet és egyházmegye is csatlakozott a felhíváshoz, így sikerült 3,5 millió forintot összegyűjteni, ami többszöröse az eredetileg kitűzött célnak. Az adományt december 18-án Nagydobronyban vette át Jenei Károly lelkipásztor Juhász Mártontól, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójától. Ahogyan Jenei Károly elmondta, az összefogás a vártnál is nagyobb mértékű volt, hiszen a Magyar Református Szeretetszolgálat mellett a helyi egyházmegye, a viski gyülekezet tagjai, valamint a településről elszármazottak is segítséget nyújtottak a tetőszerkezet javítási munkálataihoz. Ennek köszönhetően rövidesen befejeződhet a tető helyreállítása, azonban a jövőben folytatódnak a munkálatok a beázások miatt.