Karácsonyi segítség nagycsaládos katonáknak Debrecenben

Harminchárom karácsonyi „kék-vödör” segélycsomagot osztottak ki december 21-én az 5. Bocskai Lövészdandár nagycsaládos katonái között a debreceni Humánszolgáltató Irodában a református tábori lelkész segítségével.

„A karácsonyi csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Aid Hungary ajánlotta fel katonáinknak – mondta el Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész – akikkel már több karácsonyi, árvízi vagy éppen afganisztáni és koszovói segélyezéseken vagyunk túl. Ezen csomagok mindegyikének külön- külön története van, hiszen nem egy nagy cég által megtöltött egységcsomagokról van szó, hanem minden egyes vödröt külön-külön egy-egy család töltött meg tartós élelmiszerrel, karácsonyi édességekkel 3-5 ezer Ft értékben.

képNem a katona-családok voltak a Magyarországi Református Egyház által meghirdetett gyűjtés célpontjai, sokkal tágabb rétegben érték el a rászorulókat a határon innen és túl a több ezer karácsonyi ajándékkal. Mégis ez a harminchárom vödör talán ismét igazított a társadalom és a honvédség közötti köteléken, így, hogy egy református magyar család felajánlása egy magyar katona családjára talált rá, hiszen a Karácsony is az egymásra találás nagy ünnepe, amikor az Isten rátalál az emberre, az ember az Istenre, a napkeleti bölcsek a megszületett Megváltóra, pásztorok a betlehemi jászolra, a családtagok egymásra, az személyiségünk, az individuumunk az Imago Dei, az Istenképmás szerinti önmagára. Így érnek az Isten dolgai végül is mindig célba.”