Már csak egy hétig elérhető a Kívánságlista

Több mint négyszáz gyermek várja, hogy a karácsonyi álma valóra váljon

Idén is szeretné valóra váltani 1358, nehéz helyzetben élő gyermek karácsonyi álmát a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az október végén meghirdetett Kívánságlista programból már csak egy hét van hátra, de a kérések harmadának teljesítésére még lehet jelentkezni, hogy ezáltal okozzunk örömet egy rászoruló gyermeknek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) 2019-ben hívta életre a Kívánságlista programot, és az elmúlt években már közel hétezer gyermek álmát sikerült valóra váltani az adományozók segítségével. A Kívánságlista program lényege, hogy a támogatók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi álmait, amelyeket az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A Kívánságlista program oldalán közzétett kéréseket az adományozók kétféleképpen teljesíthetik: vagy az ajándékot vásárolják meg és juttatják el a Magyar Református Szeretetszolgálat valamelyik irodájába, vagy pedig a játék árát utalják el a karitatív szervezetnek, a beérkező összegből pedig az alapítvány munkatársai szerzik be a karácsonyi kívánságokat. A program szépsége, hogy karácsonykor a család közösségében maradhat az ajándékozás öröme, hiszen a beérkező kívánságokat nem a gyermekeknek, hanem a szüleiknek adják át az MRSZ munkatársai.

Az idén közzétett 1358 kívánságból a mai napig már 897-et teljesítettek az adományozók, a program zárása előtt egy héttel tehát már a karácsonyi álmok kétharmada valóra válhatott a támogatóknak köszönhetően. A kívánságok közül 461 – például focilabdák, gördeszkák, kisautók, téli csizmák vagy melegítőszettek – azonban továbbra is elérhetők a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, amelyeket november 20-ig válthatnak valóra a program támogatói az ajándék megvásárlásával vagy értékének felajánlásával. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai bíznak benne, hogy az utolsó héten minden kívánság teljesítését vállalja egy nagylelkű adományozó, és mind az 1358 gyermek karácsonya boldoggá válhat, amikor szüleiktől megkapják a régóta áhított játékot, könyvet vagy ruhát.