Már pályázhatnak a fiatalok a Nyilas Misi-ösztöndíjra

„A tehetség kincs!” – ezzel a jelmondattal hirdeti meg minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot, amellyel tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogat a szervezet. Az ösztöndíjprogram idén új elemmel bővül, és a pénzügyi támogatás mellett már szakmai mentorálás is segíti a nyerteseket.

MRSZ Nyilas Misi Ösztöndíj

Fotó: MRSZ

A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai jelentős költséget jelentenek egy fiatal tehetség családjának. A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramja azoknak az 5–12. évfolyamos diákoknak nyújt támogatást, akik nehéz anyagi helyzetük miatt segítségre szorulnak tehetségük kibontakoztatásához.

Nyilas Misi Ösztöndíj 2022

Fotó: MRSZ

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbb pályázó a zeneművészet, a sport, valamint a fizika-matematika területről jelentkezik, míg legkevesebben informatika kategóriában adnak be pályázatot. Emellett várják a jelentkezőket a táncművészet, a képzőművészet, illetve a magyar nyelv és irodalom területéről is anyaországi és határon túli oktatási intézményekből. A pályázók közül összesen ötvenen nyerhetik el az ösztöndíjat. A program elindulása óta már 517 fiatal részesült a százezer forintos ösztöndíjban.

Az idei Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra október 31-ig lehet jelentkezni a www.jobbadni.hu oldalon keresztül.