Meseösvényt a Bethesdába!

Adományokat gyűjt a református Bethesda Gyermekkórház, hogy a hosszan náluk gyógyuló gyerekeknek meseösvényt építhessenek. A különleges kertet Kő Boldizsár mesejátszótér-tervező már megálmodta, most a hozzájárulásokat várják.

„Régi tervünk, hogy Ilka utcai részlegükben, ahol hónapokig fekszenek rehabilitáción lévő, neurológiai és pszichoszomatikus betegséggel küzdő gyermekek, gyógyító kertet építsünk. Nekik álmodtunk meg Kő Boldizsár mesejátszótér tervezővel egy csodálatos meseösvényt, ahol kerekesszékesek és járni tudók együtt tudnak játszani, a kórházi környezetből kiszakadni és ingergazdag környezetben együtt lenni” – írja a Magyarországi Református Egyház Bethesda gyermekkórháza honlapján.

Meseösvény, Bethesda, terv

Fotó: bka.hu

A kórház kétmillió Forint adományt szeretne összegyűjteni, hogy az ösvényt felépíthessék a budapesti Ilka utcai részlegükben. Már több támogató is akadt, most azonban az ismert magyar terepfutó, Sperka Tamás szintén melléjük állt és vállalta, hogy a játszótér megvalósításáért futja le nyáron a 250 km hosszú, 20 000 méter szintkülönbséget felölelő E250 – Jungfrau-Aletsch Trail futóversenyt. Sperka lefutott kilométereit bárki „örökbe fogadhatja” bizonyos összeg fejében a Bethesda honlapján keresztül. Ha a lefutott kilométereket legalább 4500 forintért vásárolják meg, akkor még a nyáron felépülhet a különleges játszótér.