Mindene elégett egy keszthelyi református családnak

A Magyar Református Szeretetszolgálat kéri, hogy aki csak tud, segítse Henter Lóránt keszthelyi kántort és családját, mert otthonuk a lángok martalékává vált, amikor a városban porig égett egy tizenkét lakásos társasház.

Keszthelyi tűz - 2021 június

Fotó: Facebook

Gyűjtést szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat a keszthelyi református gyülekezet kántorának. Henter Lóránt és családja akkor vesztették el mindenüket, amikor kiégett és teljesen lakhatatlanná vált az a tizenkét lakásos társasház Keszthelyen, amelyben az otthonuk volt. Istennek hála az esetnek nem volt halálos áldozata, de odaveszett több élet munkája. A helyi önkormányzat megkezdte a károsultak igényeinek felmérését és lehetőségeihez mérten igyekszik segítséget nyújtani számukra.

A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal szeretett kántora segítségére sietett, átmeneti lakhatást és gyorssegélyt biztosított a családnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dunántúli Református Egyházkerület is 200-200 ezer forinttal támogatta a károsultakat.

A nehéz helyzetbe került gyülekezeti kántor korábban a vírus miatt elveszítette a munkahelyét is, és nehezen tudna újra munkát is találni, hiszen Hévízen az egyik szállodában zenélt, de az összes hangszere bent égett a lakásban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kéri, hogy aki tud segíteni, az járuljon hozzá a gyűjtéshez az adomany.jobbadni.hu oldalon vagy az alábbi számlaszámra történő utalással: 10702019-85008898-51100005 (közlemény: Keszthely). Arra kérik a gyülekezeteket, hogy lehetőségeikhez mérten egy júniusi perselypénzt ajánlanak fel a család részére, hogy a lakhatásuk véglegesen biztosított legyen.

Kálmán Csaba, az Alsóörs-Lovasi Református Egyházközség lelkipásztora, és a szeretetszolgálat kuratóriumi tagja elmondta, hogy a pénzadomány elsődleges célja az, hogy segítsék a család lakhatási gondjainak hosszú távú megoldását, és reméli, hogy legalább egy hitelhez szükséges önerő összegét sikerül összeszedni, de a család fogja eldönteni, hogy használja fel pontosan az adományt.

Kálmán Csaba megosztotta azt is, hogy mivel még vizsgálják, hogy szándékos gyújtogatás okozta-e a tüzet, mielőtt a család a biztosítóhoz fordulhatna, a rendőrségi nyomozásnak is véget kell érnie. Kiemelte, hogy jó lenne, ha minden egyházkerületből tudnának segíteni gyülekezetek, hiszen olyan emberről van szó, aki harminc éve szolgálja az egyházat.

Arra a kérdésre, hogy ruhákat vagy bútorokat is várnak-e, Kálmán Csaba elmondta, hogy még várja a családtól a listát, hogy mire van szükségük, de azt például biztosan tudja, hogy mosógépük nincs. Mindenük elégett, így várhatóan bármilyen támogatást szívesen fogadnak.