Nevelőszülők fogadalomtétele

Harminc nevelőszülő fogadalomtételével zajlott az istentisztelet szeptember 14-én Szabolcsveresmarton. Ezzel összesen 556-ra nőtt az engedélyezett nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatában.

Folyamatosan várják a nevelőszülőnek jelentkezőket és indítják a 15 alkalmas képzéseket a Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatában, hiszen jövőre a 12 év alatti gyermekek nem kerülhetnek nevelőotthonba, kizárólag nevelőszülőkhöz. A változások nagy terhet rónak a gyermekvédelmi intézményekre, ugyanakkor, mint Dr. Fábián Ildikó, az intézmény vezetője elmondta, igyekeznek minél több nevelőszülőt képezni.

„Összességében elmondható, hogy az utóbbi években egyre nyitottabbá váltak az emberek a nevelőszülővé válás iránt, mivel megindítja őket a gyermekek helyzete" – mondta el Dr. Fábián Ildikó hozzátéve, hogy jelenleg 556 engedélyezett nevelőszülő van, és összesen 718 gyermeket látnak el a református szolgálatban.

A fogadalomtételen Csegei István, a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperese János 1. levelének 4. részéből idézte a 9. verset: „Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa." Mint az esperes megfogalmazta, Isten szeretete Jézus Krisztusban öltött testet, és ő azért jött közénk, hogy megtanítson minket erre a szeretetszolgálatra, melyben nekünk keresztyén lélekkel kell részt vállalnunk. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a felelősség ott van a nevelőszülők életében, hogy a rájuk bízott gyermekeket úgy neveljék, hogy hasznos tagjai legyenek az egyháznak és a gyülekezetnek, és „amikor hitből cselekszünk, mindig csodák történnek".

A Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat továbbra is szeretettel várja azok a jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az említett szolgálatba. A hálózat vezetői szívesen tartanak tájékoztatókat lelkésztestületi ülésen vagy gyülekezeti csendesnapon is. További információ és kapcsolat az alábbi elérhetőségeken kérhető: Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat, 4026 Debrecen, Füvészkert u.4. II.em. E-mail cím: rgysz@reformatus.hu, Telefon: 06-30-834-2266

MRSZ