Nyolcmillióval segíti a tanévkezdést a Szeretetszolgálat

Széleskörű összefogássá nőtte ki magát a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű tanévkezdést segítő kampánya: közel 8 millió forint értékben nyújt segítséget a szervezet idehaza.

Július 15. és augusztus 31. között zajlott az MRSZ tanévkezdést segítő adománygyűjtő programja. A karitatív szervezet bankszámlaszámán, a 1358-as adományvonalán és az adomany.jobbadni.hu oldalon hirdetett online gyűjtésen összesen 1.214.000 forint gyűlt össze. Emellett 50 asztali számítógép, 150 használt, de jó állapotú iskolatáska érkezett a Szeretetszolgálathoz, de számos tolltartót, tornazsákot és egyéb iskolaszert adtak le az adományozók. Volt, olyan magánszemély, aki 40 ezer füzetet ajánlott fel.

taska.jpg

Fotó: Lucski Zsófia / Magyar Református Szeretetszolgálat

„A beérkezett tárgyi és pénzadományok összértéke megközelíti a nyolcmillió forintot. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan megmozdultak és támogatták adománygyűjtésünket” – mondott köszönetet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. Azokat már el is kezdték kiosztani: eddig 500 kisdiák kapott komplett tanszercsomagot, 270-en iskolatáskát, és 4000 füzet is gazdára talált már. Szeptember első felében még asztali számítógépeket és további füzetcsomagokat juttat el a Szeretetszolgálat a rászoruló diákok számára.

Folytatódik az adománygyűjtés

A Magyar Református Szeretetszolgálat szeptemberben a Nyilasi Misi Ösztöndíj Programjának támogatására hirdet adománygyűjtést.