Orvosmissziót indít Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködést szervez magyarországi és kárpátaljai egészségügyi intézmények között. Az orvosmisszióban részt vevő szakembereket felkészíti külhoni szolgálatra, és a kárpátaljai egészségügyi állapotokat figyelemmel kísérve rendszeresen segítséget nyújt tárgyi adományokkal.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kárpátaljai egészségügyi programjának célja, hogy az Ukrajna területén 2022-ben kitört orosz–ukrán háború következtében kilátástalan helyzetbe került helyi egészségügyi hálózat kapacitását rendszeresen és folyamatosan fejlessze, kiegészítse.

MRSZ orvosmisszió Kárpátalján 5. 2024 (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ kárpátaljai orvosmisszióját beharangozó sajtótájékoztatón Dobis-Lucski Zsófia, az alapítvány kommunikációs vezetője elmondta: nemcsak az a fontos, hogy adjunk valamit, hanem hogy valóban jól segítsünk és a valós szükségletekre reagáljunk. Amikor óvóhelyekre volt szükség, az MRSZ azok megépítését támogatta, amikor az áramkimaradások jelentettek kihívást, akkor fényforrásokat adományozott. Most pedig azzal szembesült a szeretetszolgálat, hogy az egészségügy nehézségekkel küzd, ezért kezdi meg működését az orvosmissziója Kárpátalján – tájékoztatott.