Ötmillió forint értékű adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

Közel ötmillió forint értékű adománnyal támogatta a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet a Magyar Református Szeretetszolgálat november 15-én.

MRSZ adomány a Heim Pál gyermekkórháznak 2022. november 15 Fotó: Szirák Sára

Juhász Márton átadja az adományokat Nagy Anikó főorvosnak

Fotó: MRSZ/Szirák Sára

A szervezet az év során már több alkalommal juttatott összesen két és fél millió forint értékű adományt kórháznak, a keddi támogatás viszont önmagában nagyobb értékű, mint az eddigi felajánlások összesen.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) az oroszukrán háború kitörésének első napja óta segítséget nyújt a háború sújtotta embereknek, és támogatja azokat a hazai intézményeket, szervezeteket is, amelyek részt vállalnak az ukrán menekültek ellátásában.

MRSZ adomány a Heim Pál gyermekkórháznak 2022. november 15 Fotó: Szirák Sára

A kórház azon túl, hogy betölti alapvető funkcióját, a menekültválságban önként vállalt feladatokat is ellát – mondta Juhász Márton

Fotó: MRSZ/Szirák Sára

– A kórház azon túl, hogy betölti alapvető funkcióját, a menekültválságban olyan önként vállalt feladatokat is ellát, mint az ideérkező menekült gyermekek szüleinek, testvéreinek az ellátása. A háború kitörésének első napján megkezdtük a menekültek körében végzett szolgálatunkat mind idehaza, mind a határon túl. Elhatároztuk, ha módunkban áll, akkor nemcsak mi magunk segítünk, hanem támogatjuk azokat a szervezeteket is, akik ezt a segítő szolgálatot végzik, így került a támogatotti körünkbe a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is – nyilatkozta a támogatás hátteréről Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Európa legnagyobb önálló gyermekkórháza, hét telephelyen évente 35 ezer fekvőbeteget kezelnek, félmillió ambuláns ellátás és kétmillió beavatkozás történik. Továbbra is országos Covid-járványkórházként működik, február óta pedig kiemelt ellátóhelye az ukrajnai menekült gyermekeknek, akiket a hét minden napján 24 órában ukrán nyelven beszélő orvosokkal és ápolókkal fogadnak.

MRSZ adomány a Heim Pál gyermekkórháznak 2022. november 15 Fotó: Szirák Sára

Az MRSZ az adventi időszakban további adományokkal tervezi segíteni a kórházban ápolt gyermekeket

Fotó: MRSZ / Szirák Sára

Nagyon nagy örömmel fogadtuk a Magyar Református Szeretetszolgálat adományát: tartós élelmiszereket és higiénés szereket kaptunk. Ezeket az adományokat nem csupán felhasználjuk majd, hanem szellemi és érzelmi értékük is van. A szeretetszolgálattal szoros kapcsolatban állunk, régóta segítik a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és általában is a gyermekellátás tevékenységét. Ezekben a nehéz időkben, amikor a világban is nehezebben mennek a dolgok, a beszerzések, az energia- és élelmiszerárak is emelkednek, az ilyenfajta összefogások még inkább felértékelődnek – fejezte ki köszönetét Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa.

Az MRSZ fontos célkitűzésként fogalmazta meg, hogy az adventi időszakban további adományokkal segítik a kórházban ápolt gyermekeket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nemzeti összefogás Ukrajnáért című adománygyűjtő programja támogatható online az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint átutalással az 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) számú bankszámlán keresztül. A közleményben tüntessék fel: Nemzeti összefogás.