Példaadó összefogás Debrecenben

Elindította karácsonyi akcióját a Debreceni Karitatív Testület, amely idén is mintegy négyezer embert szeretne támogatni. Az adományokat idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtődobozaiba várják.

A testület 2015. október 8-án, a Magyar Református Szeretetszolgálat részvételével és másik 13 tagszervezettel alakult meg. A városi összefogáshoz mára már mintegy harminc szervezet csatlakozott. A Debreceni Karitatív Testület célja a városi karitatív munka operatív és koordináló tevékenységének ellátása az érintett civil szervezetek közreműködésével, mint ez a testület honlapján olvasható. A feladat, hogy minél hatékonyabban reagáljanak a helyi lakosságot érintő krízishelyzetekben, és emellett példát is mutassanak, ugyanis ehhez hasonló összefogás nincs Magyarországon.

A testület az utóbbi időben a városi segélyalap által a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe került családoknak nyújtott részben pénzbeli segítséget. Volt olyan család, amelyet 350 ezer forinttal nyílt lehetőség támogatni.

A vállalkozásoktól érkező adományokat is azonnal átadják a rászorulóknak. Ebben a munkában minden tagszervezet mással tud segíteni. A Magyar Református Szeretetszolgálat többek között a logisztikában – tájékoztetott Rózsahegyiné Juhász Éva, elnök, akit harmadik alkalommal választottak a testület vezetőjének. A testület emellett gyermekfelügyeletet nyújt iskolai szünetekben, tanszergyűjtést szervez, nyáron vizet osztottak a nagy hőségben a debrecenieknek, és felújítást is vállalnak a testület önkéntesei.

debreceni karitítv testület

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita; Széles Diána, Debrecen alpolgármestere; Beszterczey András, a Tiszántúli Református Egyházkerület diakóniai tanácsosa, lelkipásztor; Törő András, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye irodavezetője; Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke adományokat helyez el az MRSZ dobozaiban

Fotó: debrecenikaritativtestulet.wordpress.com

A szervezet mostani karácsonyi akciójának gyűjtődobozait idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat adja.

Tavaly 6500 – főleg tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodószereket tartalmazó – csomagot juttattak el a látókörükben élő mintegy 4 és fél ezer, nehéz helyzetben lévő debreceni személynek. Az akcióban most is elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket és édességeket várnak, december 23-ig.

Az adománygyűjtés központja a debreceni Kossuth téren, az Arany Bika épületében kialakított „Add tovább!” házikó; az adományokat a szervezethez csatlakozó nagyobb vállalkozások székhelyén és az akcióban részt vevő egyházak intézményeiben is át lehet adni.