Radírozzuk ki a különbségeket! – tanszergyűjtés rászoruló diákoknak

Elkezdte országos tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Radírozzuk ki a különbségeket! program célja, hogy Kárpát-medence-szerte legalább 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdése válhasson örömtelibbé, az adományokkal pedig csökkenteni tudja az alapítvány a rászoruló családok iskolakezdéssel járó kiadásait. Az adománygyűjtéshez tárgyi és pénzügyi felajánlással is csatlakozhatnak az adakozni vágyók.

Több mint egy évtizede minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ), miután a tapasztalatok szerint rengeteg kisdiák hátránnyal kezdi a tanévet, amiért a szüleik nehéz helyzetük miatt nem tudják beszerezni a szükséges tanszereket. Ez kihívások elé állítja őket a tanulásban, az iskolai feladataik elvégzésében és a beilleszkedésben is. A probléma még hangsúlyosabban jelenik meg a többgyermekes vagy egyszülős családokban, így ezek a diákok még inkább kitettek az iskolai lemorzsolódás veszélyének, amely későbbi életükre is komoly hatással van.

Ebben a szükséghelyzetben hirdeti meg idén is tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, amelyhez bárki csatlakozhat tárgyi vagy pénzügyi felajánlással. Az alapítvány célja, hogy legalább 1358, nehéz helyzetben élő diákot segítsen meg tárgyi adományokkal a tanévkezdést megelőző napokban. A támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is vannak.

Az alapítvány tárgyi adományként augusztus 10-ig fogad új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan vásárolt iskolaszereket – füzeteket, írószereket, körzőt, vonalzót, vízfestéket, temperát, ecsetet – az országos irodáiban (Budapest, Debrecen, Ózd, Alsóörs, Szeged), továbbá augusztus második hétvégéjén több nagyvárosban is áruházi gyűjtést tartanak az MRSZ munkatársai és önkéntesei, ennek részletei megtalálhatók az alapítvány honlapján.

A gyűjtés pénzügyi felajánlással is támogatható egészen a nyári szünet végéig, így a befolyt összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a diákoknak szükséges tanszereket. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával vagy az ADOMANY szó sms-ben való elküldésével, online bankkártyás fizetéssel az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlaszámára (10702019-85008898-51100005) történő utalással (közlemény: tanszer). A Magyar Református Szeretetszolgálat még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja adományait a támogatásra szoruló gyermekeknek.