„Radírozzuk ki a különbségeket”

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén nyáron is meghirdette tanszergyűjtő akcióját a rászoruló gyermekek beiskolázásának támogatására. A tárgyi és anyagi felajánlásoknak köszönhetően az elmúlt napokban országszerte 1197 diák számára adott át iskolatáskát és tanszercsomagot az alapítvány, ami rekord.

A Szeretetszolgálat küldöttsége Kárpátalján tanszercsomagokat ad át 2021.aug 3. - Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy adományaik segítségével a nehéz helyzetben lévő családok számára csökkenteni tudják az iskolakezdéssel járó kiadásokat.

Az augusztus 31-én lezárult tanszergyűjtéshez tárgyi felajánlásokkal, anyagi támogatással, valamint a Printker Office Land Zrt. webshopján keresztül adománykupon vásárlásával is lehetett csatlakozni. Az összegyűlt adományoknak köszönhetően augusztus folyamán 1197 diákot támogatott az alapítvány iskolatáskákkal és az életkoruknak megfelelő tanszerekkel. Az adományokat itthon 62 településen osztották ki, valamint Kárpátaljára is juttatott el 100 megtöltött iskolatáskát a karitatív szervezet. Az adományok összértéke megközelíti a 7 millió forintot.

A Magyar Református Szeretetszolgálat augusztus folyamán országszerte szervezett áruházi gyűjtéseket is, de több gyülekezet, nagyvállalat és kulturális intézmény is hozzájárult a gyűjtés sikerességéhez, mint például a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat-és Növénykertje vagy a Telenor Magyarország. A telekommunikációs cég az elmúlt években már több alkalommal segítette a karitatív szervezet munkáját: az ózdi Válaszút Programba bevont diákok számára tableteket és internet-hozzáférést is biztosítanak, ezzel is segítve a nehéz helyzetben felnövő diákok tanulmányait és társadalmi leszakadásuk csökkentését. Az ózdi fiatalok augusztus 27-én vehették át a tanulmányaikhoz szükséges iskolaszereket és tableteket a program Digitális Tanévnyitóján.

Az iskolakezdés támogatása után az őszi időszakban a tehetséggondozás kerül fókuszba a Magyar Református Szeretetszolgálat életében a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramon keresztül.