Radírozzuk ki a különbségeket!

tanszergyűjtés

Ötszáz rászoruló gyermek tanévkezdét segíthetjük, ha csatlakozunk a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) legújabb adománygyűjtéséhez.

Ugyan távolinak tűnik még a szünidő vége, de az MRSZ már az iskolakezdésre készül: azoknak a családoknak és gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani, akik számára az iskolakezdés jelentős többletterhet jelent. A július 15. és augusztus 31. között zajló kampány célja 2,5 millió forint összegyűjtése, melyből 500 rászoruló gyermek számára tudják megvásárolni a tanuláshoz szükséges eszközöket.

tanszer

Fotó: jobbadni.hu

„A koronavírus esetleges második hulláma miatt nagyon sok a bizonytalanság az őszi tanrend körül. Éppen ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy ha teheti, akkor elsősorban anyagilag járuljon hozzá gyűjtőakciónkhoz” – kérte Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. „Amennyiben ismét digitális tanrendben tanulnak majd a diákok, úgy alapítványunk pénzadományokból tud a legkönnyebben és leggyorsabban reagálni a megváltozott igényekre” – hangsúlyozta.

Adományozni a legegyszerűbben az adomany.jobbadni.hu oldalon vagy a Szeretetszolgálat számlaszámán CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: tanszer) lehet, de a 1358-as adományvonal felhívásával is hozzá lehet járulni az akcióhoz. Egyetlen hívás vagy SMS 500 forint segítséget jelent.

Tanévkezdési akció

Emellett tárgyi adományok felajánlására is van lehetőség: az MRSZ elsősorban táskát, füzetet, ollót, ragasztót, könyv-és füzetborítót, festéket, temperát, tolltartót, színes ceruzát, tollat, ceruzát, radírt, körzőt, vonalzót gyűjt. Az alapítvány arra kér mindenkit, hogy gondoljanak a felső tagozatos diákokra és gimnazistákra is. Az új, vagy esetleg használt, de jó állapotú tanszereket a Szeretetszolgálat központi irodáiban lehet leadni augusztus végéig. Ezek pontos helyszínéről és nyitvatartásáról a www.jobbadni.hu oldalon tájékozódhatnak az adományozók.

A Szeretetszolgálat 100 diákot számítógéppel is támogat az akció keretében, emellett további tablet, laptop vagy asztali számítógép felajánlásokat is elfogad az adomany@jobbadni.hu email címen vagy a +36 30 517 6658-as telefonszámon. Részletek az elektronikus eszközök felajánlásával kapcsolatban a jobbadni.hu oldalon.