Rászoruló gyermekek karácsonyi kívánságait lehet teljesíteni

Idén is elkezdte Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, amelynek közreműködésével az adományozók 1358, nehéz körülmények között élő gyermek karácsonyi kívánságait lehet teljesíteni.

Kívánságlista 2022 - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az adományozók a kívánságlistán megismerhetik, hogy a gyermekek milyen karácsonyi ajándékra vágynak. Ezeket a kívánságokat az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtötték össze.

Első lépésként a listáról ki kell választani az ajándékot, majd azt megvásárolni és eljuttatni a Magyar Református Szeretetszolgálathoz (MRSZ). Amennyiben ez valamilyen nehézségbe ütközik, akkor másik lehetőségként fel lehet ajánlani az ajándék ellenértékét, ebben esetben az alapítvány munkatársai vásárolják meg azt.

Az ünnep előtti hetekben az adományokat a szeretetszolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglepik gyermeküket.

Kívánságlista 2022 - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

– Tisztában vagyunk vele, hogy a minket körülvevő gazdasági nehézségek miatt idén mindenki jobban átgondolja az ünnephez kötődő kiadásokat. Azonban azok a gyermekek, akik bekerültek a Kívánságlista programunkba, már régóta ahhoz szoktak hozzá, hogy karácsonykor nem kapnak ajándékot, vagy közel sem azt, amire igazán vágynak. Szeretnénk, ha idén, talán életükben először ők is megtapasztalhatnák azt az örömöt és csodát, hogy karácsonykor a szüleik valóra váltották a kívánságukat – ismertette a program célkitűzését Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Kívánságlista 2022 - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az összegyűjtött 1358 kívánság között – amely szám egyben a Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának a hívószáma – rengeteg ruhanemű, téli kabát vagy csizma is található, de sokan kértek játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt. A Kívánságlista már megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon. Az ajándékokat vagy a megvásárlásukra szánt pénzadományokat november 30-ig várják az MRSZ-nél.

A Kívánságlista program három évvel ezelőtti elkezdése óta több, mint 5500 kisgyermek ünnepét tették boldogabbá az adományozók önzetlen segítségükkel.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista című adománygyűjtő programja támogatható konkrét kívánság kiválasztása nélkül is az adomany.jobbadni.hu oldalon.