Rászorulókat támogatott húsvéti adománnyal a Magyar Református Szeretetszolgálat

A feltámadás ünnepéhez közeledve országszerte, valamint a határon túli magyarság körében is tartós élelmiszercsomagokat adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat. Összesen ezernégyszáz nélkülöző kapott élelmiszert, tisztálkodási szereket, gyermekkönyveket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) az év minden napján segíti és támogatja a rászorulókat – legyen szó akár tárgyi adományokról, közösségi programokról vagy családok mentorálásáról –, az egyházi ünnepekre készülve azonban még nagyobb hangsúlyt fektet a nélkülözők megsegítésére. Nincs ez másként idén sem, amikor a húsvétot megelőző nagyhéten Kárpát-medence-szerte adományokat osztott a szervezet, hogy a nehéz helyzetben élő családok néhány napig ne a szükségleteikre, hanem a feltámadás örömére figyelhessenek.

MRSZ adomány

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ munkatársai és önkéntesei március első hétvégjén országszerte áruházi gyűjtéseket szerveztek, hogy minél több, nehéz helyzetben élő családnak tudjon az alapítvány élelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel támogatást nyújtani. Az adománygyűjtésnek köszönhetően március második felében országszerte harmincnégy településen több mint ezer rászorulót támogathatott a szeretetszolgálat, valamint a határon túli magyarságot is segíthette adományokkal: Kárpátaljára százötven, Erdélybe százharminc, Horvátországba pedig száz élelmiszercsomagot adtak át, amelyeket egyéb adományok – például gyermekjátékok, könyvek – is kiegészítettek.

Az MRSZ köszönetet mond minden adományozónak, hogy húsvét ünnepéhez közeledve újra megmutathatták az összefogás és a krisztusi szeretet erejét.