Rászorulóknak segíthetünk a nagyáruházakban

Tanszerekkel és pénzadománnyal tehetik örömtelibbé az iskolakezdést azok az adakozók, akik ezen a hétvégén a kijelölt nagyáruházakban bekapcsolódnak a Magyar Református Szeretetszolgálat Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű programjába. Az adománygyűjtés során Kárpát-medence-szerte legalább 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdését segíti a szolgálat, csökkentve a rászoruló családok iskolakezdéssel járó kiadásait.

Az adománygyűjtéshez tárgyi és pénzügyi felajánlással is csatlakozhatnak az adakozni vágyók. Az akció augusztus 10-ig tart, ezt követően a raktárakban elkezdik az adománycsomagok előkészítését, a hiányzó termékeket pedig a pénzügyi adományokból vásárolják meg augusztus végéig. Az első csomagokat augusztus 14-én osztják szét Budapesten, ezt követően országszerte és a határon túl csaknem 1500 gyermeknek juttatnak tanszeradományt a szeptemberi iskolakezdésre.

Több mint egy évtizede minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat, miután a tapasztalatok szerint rengeteg kisdiák hátránnyal kezdi a tanévet, mivel a szüleik nehéz helyzetük miatt nem tudják beszerezni a szükséges tanszereket. Ez kihívások elé állítja őket a tanulásban, az iskolai feladataik elvégzésében és a beilleszkedésben is. A probléma még hangsúlyosabban jelenik meg a többgyermekes vagy egyszülős családokban, így ezek a diákok még inkább kitettek az iskolai lemorzsolódás veszélyének, amely későbbi életükre is komoly hatással van.

Ebben a szükséghelyzetben hirdette meg idén nyár elején is a tanszergyűjtését a szervezet, amelyhez bárki csatlakozhat tárgyi vagy pénzügyi felajánlással. A támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is vannak.

Augusztus 9-én a budapesti, az ózdi, a mátészalkai, a sátoraljaújhelyi, a balatonfüredi és a békéscsabai Tesco hipermarketekben adhatják le adományaikat a segítséget nyújtók, még augusztus 9-én és 10-én a szegedi, a debreceni és a hódmezővásárhelyi áruházakban várják a támogatásokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.

A gyűjtés pénzügyi felajánlással is támogatható egészen a nyári szünet végéig, így a befolyt összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a diákoknak szükséges tanszereket. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával vagy az ADOMANY szó sms-ben való elküldésével, online bankkártyás fizetéssel az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlaszámára (10702019-85008898-51100005) történő utalással (közlemény: tanszer).