Református segítség a kosdi tűzeset károsultjainak

A Magyar Református Szeretetszolgálat a közösségi médiából értesült a szomorú hírről, hogy március 10-én tűz ütött ki egy háromgyermekes kosdi család otthonában. Koncz Attila Hunor lelkipásztor közbenjárásával a tragédia másnapján tárgyi adományokkal segített az alapítvány, valamint anyagi támogatás is érkezik a Pákozdi családhoz.

kosdi_haztuz.jpg

A Kosdi Református Egyházközség tette közzé közösségi oldalán a szomorú hírt, miszerint tűz ütött ki egy háromgyermekes, negyedik gyermekét váró család otthonában: a tűzoltók kiérkezésekor a százötven négyzetméteres rönkház már teljes egészében égett, az ingatlan lakhatatlanná vált. Hála Istennek személyi sérülés nem történt, azonban egy élet munkája vált a tűz martalékává.

A Magyar Református Szeretetszolgálat felvette a kapcsolatot Koncz Attila Hunor helyi lelkipásztorral, aki elmondta: átmenetileg rokonokhoz költözött a Pákozdi család, de szükséges lenne mihamarabb újjáépíteni otthonukat, hiszen nyárra várják negyedik gyermekük érkezését.

Kosd

A Szeretetszolgálat a tűzeset másnapján adta át tárgyi adományait, melyek között tartós élelmiszerek, ruhaadományok és játékok is voltak. Az alapívány krízisalapjából további százötvenezer forintos gyorssegéllyel is támogatja a családot, valamint lehetőségei szerint segít az újjáépítéshez szükséges szakemberek felkeresésében.