Segítséget nyújt a gazdasági nehézségekkel küzdőknek a Magyar Református Szeretetszolgálat

Az energiaárak növekedése és az infláció következtében az előző évekhez képest többszörösére nőtt a Magyar Református Szeretetszolgálathoz beérkező adománykérelmek száma. A karitatív szervezet ezért Felebarát címmel féléves adománygyűjtést hirdet. A befolyó összegből átfogó és személyre szabott segítséget kíván nyújtani a nehéz helyzetbe került családoknak.

Az elmúlt hónapokban világszerte jelentkező gazdasági válság hazánkban is komoly anyagi kihívást jelent több millió háztartás számára, hiszen a drasztikusan megnövekedett energiaárak és az infláció mindenkit érint. A krízis hatása máris érzékelhető: a Magyar Református Szeretetszolgálathoz szeptember végéig közel ezer adománykérelem érkezett tűzifa-támogatásra, ami az elmúlt évekhez képest kimagaslónak számít.

szeretetszolgálat

Fotó: reformatus.hu

A Magyar Református Szeretetszolgálat minél több nehéz helyzetbe került család számára igyekszik támogatást nyújtani, ezért hívta életre a Felebarát programot, amely tárgyi és anyagi támogatást, illetve edukációs kampányt is magában foglal. A korábbi évek adománygyűjtéseihez képest jelentős változás, hogy a téli időszakban havonta váltakozó programok helyett most egyetlen féléves lakossági, vállalati és gyülekezeti gyűjtést hirdet a szervezet, hogy a befolyt adományokból a kérelmezők számára személyre szabott, valódi segítséget nyújthasson: élelmiszercsomagot, tűzifát vagy pénzügyi támogatást jelentő adománykártyát. Utóbbi egy előre, meghatározott összeggel feltöltött bankkártya, amellyel a szeretetszolgálat több hónapon keresztül segíti majd anyagilag a rászorulókat, akik az összeget szükségeik mentén akár számlák befizetésére, gyógyszerek kiváltására vagy bevásárlásra is fordíthatják.

A Felebarát program másik fontos eleme a társadalmi edukáció. Ennek lényege, hogy a családokat tanácsokkal látják el, hogy miként csökkenthetik a háztartásuk kiadásait. A Magyar Református Szeretetszolgálat praktikus tanácsokat tartalmazó kiadvánnyal is segíti a gazdasági krízis érintettjeit.

Az októberben induló országos Felebarát adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB Banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára való utalással (közlemény: „Felebarát”) lehet csatlakozni.