Szívem csendben az Úrra figyel

Nagykőrösön szervezte meg az Országos Nevelőszülői Találkozót a Református Szeretetszolgálat. Idén mintegy ezerhatszáz gyermek és nevelőszülő érkezett az eseményre, hogy találkozzanak, és ilyen módon is közelebb kerüljenek Istenhez, egymáshoz, a munka- és sorstársakhoz.

A 2024-es Országos Nevelőszülői Találkozót a Pestszentimrei Református Egyházközség dicsőítő csapata nyitotta meg fellépésével, majd áhítattal szolgált Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető-helyettese Péter első levele 1. fejezetének 22. verse alapján: „Egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek.” A lelkipásztor prédikációjában kifejtette: ha Isten szeretete már beköltözött a szívünkbe, akkor lesz lehetőségünk egymást is szeretni, hiszen Isten mindannyiunkat szív szerint szeret, és azt várja, hogy egymást is ilyen szeretettel szeressük.

Nevelőszülők találkozója 2. 2024. augusztus (f.Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Református Szeretetszolgálat/Váradi Levente

A családokat és munkatársakat Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója köszöntötte. Úgy fogalmazott: a mögöttünk álló évben az áremelkedések okoztak megélhetési nehézséget. – Most, ebben az évben újabb próbatételekkel találtuk magunkat szemben. A gyermekvédelmi törvény szigorítása, az újabb és újabb vizsgálatok, ellenőrzések számos aggodalmat keltettek: vajon vállalják-e ezeket a próbákat a munkatársak? Vajon nem kell-e visszaadnunk a gyermekeket a nagy intézményekbe? De most itt állunk, és azt látjuk, hogy a munkatársak nem a nehézségekre tekintenek, hanem a gyermekek arcára, és mindent vállalnak azért, hogy a rájuk bízott gyermekek az őket szerető, átölelő családokban maradhassanak, ahol életre szóló esélyt kapnak – hangsúlyozta a főigazgató. Czibere Károly a találkozón bejelentette: minden munkatárs és minden nevelőszülő plusz egyhavi juttatásban részesül, aki vállalja a szigorított átvilágítást.

Nevelőszülők találkozója 3. 2024. augusztus (f.Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Református Szeretetszolgálat/Váradi Levente

Az eseménynek otthont adó Richter Szafariparkban állatsimogató, vízibiciklizés, a ragadozók etetése, elefánttréning és cirkuszi bemutató is várta a résztvevőket, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai kreatív és ügyességi foglalkozásokkal készültek a gyermekeknek: a Jobbadni bőrműhely munkáját bemutatva karkötőket készítettek, az MRSZ kutató-mentő csapatának tagjai pedig füstsátorral, tűzoltószerkocsi-bemutatóval és sportprogramokkal várták az érdeklődő kicsiket és nagyokat.

A találkozóról készült részletes tudósítás itt érhető el.

Nevelőszülők találkozója 5. 2024. augusztus (f.Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Református Szeretetszolgálat/Váradi Levente

A Református Szeretetszolgálat csaknem négyezer állami gondozott gyermekről gondoskodik intézményrendszerének segítségével és nevelőszülői hálózatával: 32 férőhelyen nyújt gyermekotthoni, 172 férőhelyen lakásotthoni ellátást, valamint csaknem négyezer gyermek nevelőszülőknél éli mindennapjait, akik a nevelőszülői ellátás után utógondozásban is részesülhetnek.