Szívküldi Gundel Takács Gáborral

Gundel Takács Gábor is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat új kampányához.
Az idősödő társadalom, az átalakuló családmodellek, a túlhajszolt életmód: mindezek fontos okai annak, hogy egyre több a magányos emberek száma Magyarországon, különösen a 65 év felettiek körében. A magány kutatások szerint összeköthető a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a magas vérnyomással és a demenciával, így egyik halálozási oknak is tekinthető. Különösen erős a magány érzése ünnepek, így karácsony alkalmával is.

„Nincs rosszabb az egyedüllétnél és nincs jobb annál, mint amikor valaki kinyújtja a kezét felém. Nyújtsuk ki mi is a kezünket, nyújtsunk szeretetet, odafigyelést! Nekünk nem kerül semmibe, de másoknak ez ad hitet, erőt, meleget, életet" – mondta el Gundel Takács Gábor műsorvezető, aki támogatóként csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat „Szívküldi" kampányához.

A „Szívküldi" kampány lényege, hogy a szeretetszolgálat várja a néhány kedves szóval, jókívánsággal megírt levelet vagy képeslapot, melyet aztán továbbítanak azoknak, akik egyébként magányosan töltenék a Szentestét. A leveleket december 18-ig várják „Szívküldi" jeligével a Magyar Református Szeretetszolgálat címére: 1146 Budapest, Hungária krt. 200.

MRSZ