Tánccal üzennek az őrbottyáni szeretetotthonból

Dél-afrikai dalra táncoltak a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lakói és munkatársai. A Jerusalema kihívás bejárta a világot, és most eljutott Őrbottyánba is.

Bekapcsolódtak a Jerusalema kihívásba az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lakói és munkatársai, és táncra perdültek. Az erről készült videó leírásába az intézmény névadója, Juhász Zsófia Biztatás Őrbottyánból című versét is belefoglalták, így talán a videót is tekinthetjük ennek: biztatásnak Őrbottyánból. Fogadják, fogadjátok olyan szeretettel ahogyan készítettük! – írták a videóhoz.

A Jerusalema egy dél-afrikai előadó, Kgaogelo Moag, művésznevén DJ Master KG szerzeménye, szövege pedig egy zulu nyelvű imádság. A táncos kihívás Angolából indult, de mára világszerte több száz szervezet, intézmény és baráti társaság készítette el a saját verzióját a videóból, amelynek célja az, hogy üzenjünk egymásnak a járvány idején.

A kihívásba április elején bekapcsolódott a Bethesda Gyermekkórház is.

Februárban a kisvárdai Várday Kata Református Iskola is elkészítette a saját videóját.

Pár napja pedig táncra perdültek a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola és a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium diákjai is.