Tanszercsomagok értek célba

A hétvégén újabb csomagokat adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetben élő, református oktatási intézménybe járó diákoknak. A Pápán rendezett országos református tanévnyitó mellett a horvátországi Laskó templomában vehették át a hittanos gyerekek a tanszereket és tartós élelmiszert is tartalmazó táskákat.

Szeptember 2-án, szombaton, a Pápán tartott országos református tanévnyitón a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető-helyettese, Katona Viktória köszöntötte az intézményvezetőket és számolt be az idei tanszergyűjtés eredményéről, valamint határon túli és hazai szolgálatairól. A szeretetszolgálat az ünnepi alkalomra százhetven darab, tanszerekkel megtöltött iskolatáskával érkezett, hogy támogassa a nehéz helyzetben élő, református oktatási intézménybe járó diákokat. Az adományokat jelképesen Bruckner László, a Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálatának főigazgatója vette át.

Tanszercsomag MRSZ (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Vasárnap Horvátországba vezetett az MRSZ küldöttségének útja: a laskói református templomban Szenn Péterrel, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökével együtt adta át Juhász Márton ügyvezető igazgató a hittanos gyermekeknek készített tanszercsomagokat. A szeretetszolgálat ezeken kívül tartós élelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel is segítette a helyi nélkülözőket.

Tanszercsomag MRSZ, Laskó 2023 (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat