Tanszergyűjtésbe kezdett az MRSZ

Radírozzuk ki a különbségeket! – Ezzel a felhívó elnevezéssel idén is meghirdeti iskolatáska- és tanszergyűjtő akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A felajánlásokat július 15. és augusztus 15. között várják. A szeretetszolgálat célja ebben az évben, hogy legalább hétszáz diák tanévkezdését tegye könnyebbé, a támogatott fiatalok között kárpátaljai gyerekek is vannak.

Évek óta gyűjt tanszereket és anyagi felajánlásokat a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a nehéz helyzetben élő családok számára megkönnyítse a tanévkezdést. A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampányt rendszeresen a nyár második felében indítják útnak, hogy szeptember elsejére minden nehéz helyzetű diák számára megérkezzenek a csomagok. Ebben az évben a kitűzött cél, hogy hétszáz gyermeknek segítenek az adományok révén. Nem csupán magyarországi, hanem kárpátaljai gyerekeket is támogatnak, hiszen reménység szerint a háború sújtotta ország magyarlakta részén szeptembertől a diákok visszatérhetnek az iskolapadba.

Tanszergyűjtés, mrsz, Vargosz fotója

Fotó: vargosz

Hogyan segíthetek?

Pénz- és tárgybeli adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni az MRSZ munkájához.

Legszükségesebb tárgyi adományok:
Iskolatáska, füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző.
A gyűjtés támogatottjai között számos felső tagozatos és gimnazista diák is van, így a számukra megfelelő tanszerek is nagy segítséget nyújtanak.

A tárgyi felajánlások július 15-től személyesen adhatók le a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, valamint augusztus folyamán országszerte több helyszínen áruházi gyűjtéseken is lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

Anyagi felajánlással egészen augusztus végéig lehet segíteni. A befolyó összegből ezután a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a hiányzó tanszereket.

A kezdeményezés az adomany.jobbadni.hu oldal útján, a 1358-as adományvonal felhívásával, illetve ugyanerre a számra küldött „ADOMANY” szövegű SMS-sel támogatható.