Teljesítésre váró gyermekkívánságok

Majdnem hatszáz nehéz sorsú gyermek kívánsága vár még arra, hogy valóra váljon! A végéhez közeledik a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista jótékonysági akciója.

Kívánságlista 2022 - Fotó: MRSZ

Már csak pár nap van a kívánságok teljesítésére

Fotó: MRSZ

Egy kis fekete távirányítós autó a hétéves Áron minden vágya karácsonyra, míg az ötéves Leila egy játékkonyhát szeretne, mert a testvéreivel nagyon szeretnek főzőcskézőset játszani. Ez csak kettő abból az 585 kívánságból, amelyek még arra várnak, hogy teljesüljenek. A Kívánságlista akció november 30-ig tart, az ajándékok beérkezésének határideje pedig december 7., hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) munkatársainak legyen ideje eljuttatni őket a gyerekek szüleihez, akik így a karácsonyfa alá tudják majd tenni az ajándékokat. Eddig a felajánlók körülbelül kétharmada a tárgyi adományozást választotta, azaz megveszik a kért ajándékot, és postai úton vagy személyesen juttatják azt el a szeretetszolgálathoz, de lehetőség van arra is, hogy a tárgyi adomány értékét ajánlja fel valaki, ilyenkor az MRSZ vásárolja meg a választott gyermeknek az ajándékot.

Aki nem szeretne egy gyermeket kiválasztani, de támogatná a programot, az tetszőleges összeget ajánlhat fel a szervezet honlapján, amivel hozzájárul, hogy a gazdátlanul maradó kívánságokat is teljesíthesse az MRSZ.

Az ajándékokat két helyszínen lehet leadni, vagy ide kell őket postázni:
– 1146 Budapest, Hungária körút 200.
– 4029 Debrecen, Leány utca 2.

A programról itt olvashatnak, illetve ugyanitt választhatnak ajándékkívánságot is, amelyet aztán valóra válthatnak.

Mire fontos odafigyelni adományozáskor?

Ügyeljen rá, hogy a leírásban szereplő minden szempontnak megfeleljen az ajándék. Például cipő, ruhanemű esetén: a méret, szín.

Amennyiben az áruházból egyenesen az MRSZ-hez kéri az termék kiszállítását, feltétlenül jelezze az üzletnek, hogy nem ön fogja átvenni a csomagot, és ha van rá lehetőség, akkor a csomagra írassa rá az ajándék lefoglalásakor kapott azonosítót (ennek segítségével tudjuk azonosítani az ajándékokat). Amennyiben ez nem megoldható, e-mailben tájékoztasson minket a csomag érkezéséről, és abban adja meg a szükséges adatokat is!

Amennyiben törékeny ajándékot küldene nekünk, jelezze azt a csomagoláson!

Az adományok díszes becsomagolása nem szükséges, a csomagokat ugyanis ki fogjuk bontani és ellenőrizni fogjuk.

Ha olyan ajándékot választ, aminek a működéséhez elemre van szükség, kérjük, hogy azt is rakjon a csomagba.

Ha az ajándékvásárláskor az üzletben jótállási jegyet, kis könyvet vagy bármilyen hasznos tájékoztatót is adnak, kérjük, azt is rakja az ajándék mellé.

Az ajándékvásárlásnál kapott blokkot ne rakja bele az ajándékba és ne is küldje el a részünkre, viszont arra kérjük, őrizze meg egy ideig, ha esetleg szükség lenne rá!