Több mint ezer embernek segített már a Szeretetszolgálat

A veszélyhelyzet kihirdetése óta majd hétmillió forint értékben juttatott el segélycsomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetbe került családoknak és időseknek. Mindez ezerkétszáz rászorulónak jelentett segítséget. A szervezet krízisalapjába már több mint 4 millió forint adomány érkezett be. A gyűjtés folytatódik.

MRSZ hír 2020.04.01.

A Magyar Református Szeretetszolgálat március 11. óta 6,8 millió forint értékben nyújtott segítséget a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe került családoknak és időseknek – tudtuk meg a szervezet munkatársaitól. Az összeállított gyorssegély csomagokban bébiételt, tisztítószereket és immunerősítő vitaminkészítményeket juttak el a rászorulóknak az ország több pontján és Kárpátalján.

MRSZ kampány banner

A járvány miatt „Összefogás az újrakezdésért” elnevezéssel létrehozott krízisalapba két hét alatt 4 394 900 forint gyűlt össze. A Magyar Református Szeretetszolgálat március 18. óta gyűjti a pénzadományokat a www.jobbadni.hu oldalon és a 10702019-85008898-51100005 bankszámlaszámán (átutalás esetén a közlemény rovatba kérjük írják be: „Összefogás az újrakezdésért”).

„Tapasztalataink szerint sokan kerültek nehéz élethelyzetbe a koronavírus miatt. Hálásak vagyunk az eddig összegyűlt adományokért és arra buzdítunk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon gyűjtésünkhöz” – mondta Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt időszak intenzív munkával telt: növeltük tartósélelmiszer és fertőtlenítő, illetve tisztálkodási szerekből álló készleteinket, folyamatosak a kontakt nélküli adományosztások, Mentő Maci üzemeink pedig átálltak sebészi maszkok gyártására, melyeket az Országos Mentőszolgálat és református szociális intézmények számára juttatunk el” – összegezte a szervezet vezetője.

MRSZ hír 2020.04.01. 2

A Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács közös adománygyűjtő felhívásához. Már hívható a Nemzeti Összefogás vonala, a 1357-es adományvonal tárcsázásával mindenki 500 forinttal járul hozzá a hat nagy karitatív szervezet veszélyhelyzetben végzett munkájához. A nem anyagi természetű felajánlásokat pedig a segitunkegymasnak.hu oldalon várják.