Rászoruló gyermekek karácsonyi kívánságát váltaná valóra a Magyar Református Szeretetszolgálat

Már elérhető az idei kívánságlista

Ötödik alkalommal hirdeti meg karácsonyi Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adományozók idén 1358, nélkülözésben élő gyermek kívánságát válthatják valóra az áhított ajándék megvásárlásával, amelyet a szülők fognak átadni nekik karácsonyi meglepetésként. A kívánságok teljesítésére egy hónap áll rendelkezésre.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) 2019-ben hívta életre a Kívánságlista programot, és az elmúlt években már közel hétezer gyermek álmát sikerült valóra váltani az adományozók segítségével. A Kívánságlista program lényege, hogy az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi álmait, amelyeket az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A Kívánságlista program oldalán közzétett kéréseket az adományozók kétféleképpen teljesíthetik: vagy az ajándékot vásárolják meg és juttatják el a Magyar Református Szeretetszolgálat irodájába, vagy pedig a játék árát utalják el a karitatív szervezetnek, a beérkező összegből pedig az alapítvány munkatársai szerzik be a karácsonyi kívánságokat. A program szépsége, hogy karácsonykor a család közösségében maradhat meg az ajándékozás öröme, hiszen a beérkező kívánságokat nem a gyermekeknek, hanem a szüleiknek adják át az MRSZ munkatársai.

Az idén közzétett 1358 kívánság között – amely szám egyben a Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának hívószáma – megtalálhatók gyermekkönyvek, sporteszközök, kisautók és babák. Számos szívszorító történettel és kéréssel is találkozhatnak az oldal látogatói: több gyermek kért meleg csizmát, téli kabátot vagy alapvető tisztálkodási szereket, amelyeket a szüleik nem tudnának megvásárolni nekik.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő kívánságlista már elérhető a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon. A kívánságokat 2023. október 20. és november 20. között lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával.

A Kívánságlista program mellett másik két adománygyűjtési akciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakot megelőzően: a tartós élelmiszereket szeretetdobozokban, a határon túli gyerekeknek pedig használt játékokat és könyveket gyűjtenek Nyilas Misi-pakk néven cipősdobozokban, amelyeket még karácsony előtt juttatnak el a rászorulókhoz.