Több mint tizenkétmillió forintnyi adománnyal támogatta a Bethesda-kórházat az MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a kórházban ápolt gyermekeket is meglátogatta, és Mentő Macikkal, valamint mesekönyvekkel lepte meg őket.

mrsz_átadás

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

A szeretetszolgálat az év minden napján azért dolgozik, hogy segítse a nehéz helyzetben lévő családokat az egész Kárpát-medencében. Az alapítvány számára az adventi időszak kiemelt jelentőségű, ilyenkor azokat az intézményeket és szervezeteket is támogatni tudják felajánlásaikkal, amelyek hozzájuk hasonlóan elhivatottan szolgálják a bajbajutottakat, olvasható az MRSZ közleményében.

A Bethesda-gyermekkórház, amely a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működik, naponta több száz gyermek gyógyulását segíti. Az egészségügyi ellátás mellett arra is hangsúlyt fektetnek, hogy diakóniai és szociális szolgálattal támogassák a rászoruló családokat, gyerekeket, munkatársakat. Ebben a munkában fontos segítséget jelentenek az intézmény számára eljuttatott adományok, hiszen ezeknek köszönhetően a kórházban ápolt gyermekek számára biztosíthatnak olyan termékeket és eszközöket, amelyeket a családjaik hátrányos helyzetük miatt nem feltétlenül tudnának megadni nekik.

Karácsonyhoz közeledve az MRSZ tizenkétmillió forint értékű adománnyal támogatta a Bethesda-gyermekkórházat, ezzel fejezve ki megbecsülésüket és köszönetüket azért a munkáért, amelyet a kórház dolgozói a beteg gyermekek gyógyításáért végeznek.

Az adományokat az intézmény nevében Velkey György főigazgató vette át. Köszönőbeszédében elmondta, hogy jó látni a szeretetszolgálat fejlődését, azt, hogy országos szervezetté érett és a nagy karitatív szervezetek egyikévé vált. – Hasonló utat jártunk be mi is, hiszen kis kórházból nagy kórházzá lettünk, rengeteg nemzetközi programban és kutatásban veszünk részt. Egyre nagyobb az a fogaskerék, amely forog a maga tengelyében, de azt tapasztaljuk, ha egymáshoz kapcsolódunk, akkor ez az erő megsokszorozódik. Ezért is öröm számunkra, hogy az MRSZ és a Bethesda figyel egymásra, segítjük egymást, és ezzel a jó kapcsolattal megsokszorozzuk erőforrásainkat – fogalmazott a kórházvezető.

MRSZ_adomany_bethesda

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ közleményéből kiderült, hogy a december 15-én átadott támogatás közel hét és félmillió forint értékű tartós élelmiszert és higiénés terméket tartalmaz a kórház számára, a gyermekeknek pedig mesekönyvekkel és ötezer darab Mentő Mackó plüssfigurával kedveskedtek. Az átadáskor a plüssmackók ötletére és a megvalósítás körülményeire emlékezett vissza Juhász Márton, a segélyszervezet ügyvezető igazgatója. – Olyan adományruhákból kezdtünk el macikat varrni, amelyek már nem méltók arra, hogy továbbadjuk őket. Éppen ezért fordulhat elő, hogy nagyon különbözőek lesznek a macik, pedig mindegyiküket hozzáértő, megváltozott munkaképességű kollégáink készítik. Ezek után felvetődhet a kérdés: akkor miért nem tökéletesek a mackók? Hiszem azt, hogy a maciknak nem kell egyformának lenniük, ugyanis mi sem vagyunk egyformák, de Isten így is szeret minket, a különbözőségeinkkel és hibáinkkal együtt. Ez a valódi kegyelem, amiért hálásak lehetünk” – mondta.

Az adományok átadását követően az MRSZ képviselői a kórházban fekvő gyermekeket is meglátogatták, és a macikból is vittek számukra.