Új iskolafogászati rendelőt adtak át Debrecenben

Fogászati rendelő

Fotó: Barcza János

A korszerű eszközökkel felszerelt rendelő kialakítását a Tiszántúli Református Egyházkerület 5 és fél millió forinttal segítette. Az intézmény a debreceni református óvodások és iskolások számára nyújt ingyenes ellátást.

Fekete Károly elmondta, hogy az egyházkerület felújított helyiséget adott használatba, amelynek felszerelését a Debreceni Egyetem Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete biztosította. A felújítás keretében teljes vezetékcsere történt, valamint új burkolatot ás bútorzatot kapott a rendelő. Így kulturált környezetben, magas szakmai színvonalú ellátás várja a református intézménybe járó gyermekeket a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonában álló épületben.

Fogászati rendelő

Fotó: Barcza János

A változtatás hét köznevelési intézmény közel 2700 gyermekét érinti. Mostantól a debreceni református köznevelési intézmények számára egy helyen biztosított a fogászati ellátás, ami könnyen elérhető lesz, így rövidebb időt vesz el az iskolai órákból, és a koronavírus-járvány idején különösen fontos, hogy a várakozási idő és a csoportok találkozásának a lehetőségét csökkenthessék.

Fogászati rendelő

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a szeptember 17-i átadáskor kiemelte, hogy a Debrecen 2030 városstratégiai program fontos eleme a debreceni polgárok életminőségének javítása, és ehhez hozzátartozik az egészségügyi alapellátás fejlesztése is, mely most új elemmel gazdagodott. Papp Csaba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének igazgatója elmondta, hogy az országos átlaghoz képest lényegesen jobbak a debreceni gyerekek fogai, s ebben az iskolai szűrőprogramnak is nagy szerepe van.

Forrás:

ttre.hu