Újabb adományok Kárpátaljára

A kárpátaljai Nagydobronyba vitt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet és az utóbbi amerikai testvérgyülekezete, a Myers Park Presbyterian Church néhány képviselője. A küldöttség a reformáció 505. évfordulóját ünnepelte azzal, hogy a korábban átadott aggregátorok mellett ezúttal lámpákkal segítik az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont. A háború miatt a régióban rendszeres az áramkimaradás, ami nehézséget jelent az otthon lakóinak.

Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon. Adomány Kárpátaljára 2022 október 31. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A küldöttség ellátogatott ifj. Pocsai Sándor lelkészhez, akinek a Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszióban végzett munkáját és további diakóniai tevékenységét támogatták adományokkal, elsősorban tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási felszerelésekkel.

Adomány Kárpátaljára 2022 október 31. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) az orosz–ukrán háború kitörése óta már több mint 747 tonna tárgyi adománnyal segített, ebből 452 tonnát közvetlenül a határon túli területekre szállított át. „Imádkozunk érte, hogy mielőbb véget érjen a háború, és Isten adjon erőt és kitartást kárpátaljai testvéreinknek a terhek elhordozásában” – írta az MRSZ a Facebook-oldalán.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nemzeti összefogás Ukrajnáért című adománygyűjtő programja támogatható online az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint átutalással az 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) számú bankszámlán keresztül. A közleményben tüntessék fel: Nemzeti összefogás.