Újabb MRSZ-adomány érkezett Kárpátaljára

Tegnap délelőtt került sor a Magyar Református Szeretetszolgálat kárpátaljai oktatási intézményeket segítő adományának átadására Beregszászban. A két és fél millió forint értékű csomag célja az iskolák alapvető működésének támogatása a hideg időjárás és a rendszeres többórás áramkimaradások nehézségeivel szemben.

Az áramfejlesztőket, gáztűzhelyeket és higiénés eszközöket tartalmazó adomány öt kárpátaljai intézmény között kerül elosztásra. A somi óvoda, a nagybégányi gimnázium, az orosz gimnázium, a nagygejőci gimnázium és az eszenyi középiskola mindennapjait könnyíti majd meg a segély. A támogatott intézmények kiválasztása és az adomány formájának meghatározása a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség együttműködésével történt. Az átadáson Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke és Katona Viktória lelkipásztor, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető-helyettese vett részt. – Az aggregátorokkal, gáztűzhelyekkel és higiénés eszközökkel ezeknek az intézményeknek a mindennapjait tudjuk segíteni, és fontosnak tartjuk, hogy a már támogatott református intézmények mellett további magyar közösségeket is segítsünk – emelte ki a lelkipásztor.

Katona Viktória átadja az adományt

Fotó: MRSZ (Facebook)

A Magyar Református Szeretetszolgálat a háború kitörésének első napja óta segíti nemcsak a hazánkba érkező menekülőket, hanem a Kárpátalján maradókat is. Az MRSZ eddig több mint 1000 tonna adománnyal segített, melyből 600 tonna adományt juttatott el Kárpátaljára. A szervezet összesen 29 helyszínen nyújtott állandó ellátást, és több mint 200 ezer embernek segített 4700 önkéntesével.