Véges szavammal végtelent dícsérek

Mintegy hatvan fő részvételével rendezte meg nyári táborát a Magyar Református Szeretetszolgálat égisze alatt működő Református Vakmisszió Tahitótfaluban. Az eseményen látássérült és ép látó felnőttek és gyermekek egyaránt jelen voltak, így nagy közösségként tudták megélni az imádság témájára épített tábort.

A délelőtti alkalmon Bieber Mária, az Együttlátók Alaítvány elnöke és Miklós Tibor, a Bartimeus Egyesület vezetője mélyültek el az imádság létfontosságának témakörében. – Amennyiben teljesítjük az Úr akaratát, bízunk benne és nem aggódunk, rájövünk, hogy pontosan ott vagyunk az életünkben, ahol szerinte lennünk kell – mondta Miklós Tibor.

Vakmissziós nyári tábor 2024 2. (f.MRSZ)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Nógrádiné Kovács Alexandra misszióvezető lelkipásztor elmondta, milyen eszközeik vannak a vakok és gyengénlátók bevonására az aktív foglalkozásokba. Emellett egy veleszületett vaksággal élő testvér is beszámolt arról, mit gondol a legfőbb különbségnek egy látássérült és egy látó ember imádságát tekintve.

Vakmissziós nyári tábor 2024 3. (f.MRSZ)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

– A közös imaalkalmak megéléséhez szükség van a megfelelő információáramláshoz. Egy látó személy szóbeli segítsége kell ahhoz, hogy meg tudjam élni a környezetet, amelyben vagyok. Ha ez megtörténik, szavaival szinte láttatni tudja a körülöttem lévő világot, amely hozzásegít az elmélyüléshez – fogalmazott.

A teljes beszámolót a Magyar Református Szeretetszolgálat oldalán olvashatják el.