Véradókat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat

Első alkalommal indul véradással a Szeretethíd, más néven a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok. A kétnapos rendezvényre eddig több mint hétezren regisztráltak, a szervezők pedig azt remélik, hogy közülük sokan segítő karjukat nyújtják a betegek gyógyulásához, az eseményből pedig hagyomány születhet.

A vírushelyzet a véradók számában is visszaesést hozott, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Református Egyház közösen próbál segíteni. A Szeretethíd nyitányaként május 14-én, pénteken dél és fél 5 között Budapesten a Városligetben található Millenium Házába várják a véradókat, akik ingyenes belépőt kapnak a Városliget története című kiállításra. A szervezők emlékeztetnek rá: a véradás az önkéntesség egyik legszebb és legfontosabb formája, amely életeket menthet.

De nemcsak a fővárosban, hanem az ország számos más pontján is lesz mód segíteni a Szeretethíd két napja alatt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében. A www.voroskereszt.hu és a www.ovsz.hu oldalon bárki megkeresheti a lakóhelyéhez legközelebbi helyszínt. Fontos, hogy a személyi igazolványt, a lakcímkártyát és a TAJ-kártya is minden adományozónak magával kell vinnie.

Facebook_event_cover.jpg

További fontos információk a véradással kapcsolatban