A viharkár áldozatait támogatja az MRSZ

Fotó Neményi Márton.jpg

Fotó: Fotó: Neményi Márton

Az elmúlt napok időjárási viszontagságai több ezer család életét nehezítették meg országszerte, több család otthona is lakhatatlanná vált a házba beömlő csapadék miatt. A hazai káresemények értéke akár a másfél milliárd forintot is elérheti. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) első körben négy település áldozatait segíti.

Szinte az ország teljes területén okozott problémákat a vasárnap és hétfőn hirtelen lezúduló csapadék. A katasztrófavédelem több mint négyszáz műveletet végzett a viharos időjárás miatt, a biztosítókhoz is folyamatosan érkeznek a kárbejelentések minden megyéből. Sok családnak valódi tragédiát jelentett a viharkár: a nehéz anyagi körülmények között élők számára kihívás a lakásbiztosítás fizetése, anélkül pedig a felújításhoz jelentős anyagi tartalékra lenne szükség.

Fotó Neményi Márton_2.jpg

Fotó: Fotó: Neményi Márton

Több település lelkipásztora és polgármestere is felkereste a Magyar Református Szeretetszolgálatot, hiszen az idei világjárvány miatt a gyülekezetek és önkormányzatok tartalékai is jelentősen megcsappantak, így a lakosság anyagi támogatása jelenleg megoldhatatlan feladat számukra. A Szeretetszolgálat első körben négy település – a Fejér megyei Gyúró és Vértesacsa, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercel és Paszab – kérelmeit igyekszik lehetőség szerint teljesíteni, míg az MRSZ Kutató-Mentőcsoportja a Katasztrófavédelem irányítása szerint végzi segítő tevékenységét.

A Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtés hirdet a vasárnapi viharkár miatt bajbajutott családok megsegítésére. A befolyt összegből a tetők renoválását, a házakba beáramló víz okozta károkat enyhítené a szervezet, valamint a tönkrement ingóságok pótlásában nyújtana segítséget. Ha valaki szeretné támogatni anyagilag az adománygyűjtést, megteheti online bankkártyás fizetéssel az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, vagy a 10702019-85008898-51100005 bankszámlaszámra történő átutalással (közlemény: viharkár).

Fotó: Neményi Márton

A pénzbeli felajánlásokon kívül fogadják festékek, fóliák, valamint fertőtlenítőszerek felajánlását, hogy segíteni tudják a viharkárt szenvedett családokat. A tárgyi adományokat budapesti és debreceni irodáinkban tudják fogadni. A tárgyi adományok felajánlásával további információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

  • Budapest és vonzáskörzete: lendvayne.bea@jobbadni.hu ; +36 30 788 9183
  • Debrecen és vonzáskörzete: iszlai.gergely@jobbadni.hu ; +36 30 484 4159