Megkezdődött a Szeretethíd - képek a megnyitóról

Elindult a Szeretethíd, más néven a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok, amelyre a járványhelyzet ellenére is több, mint nyolcezer-hatszázan regisztráltak – írta közleményében a Református Szeretetszolgálat. A szombatig tartó kétnapos esemény első alkalommal indult véradással a városligeti Millenium Házában, Budapesten. A rendezvényen Balog Zoltán püspök is vért adott.

A véradás az önkéntesség egyik legszebb és legfontosabb formája, mely életeket menthet. A vírushelyzet miatt kevesebben adtak vért, így most különösen fontos, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, csatlakozzon a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Református Egyház közös véradásához – hívta fel a figyelmet Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, aki maga is véradó.

A Szeretetszolgálat önkéntesei az esemény keretében padot festettek és csiszoltak a Fővárosi Állatkertben.

Aki vért szeretne adni, nem csak a fővárosban teheti meg. Az ország számos pontján van rá lehetőség a Szeretethíd két napja alatt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében. A www.voroskereszt.hu és a www.ovsz.hu oldalon bárki megkeresheti a lakóhelyéhez legközelebbi helyszínt.