Megújult a Református Egyházak Világszövetségnek honlapja

A Református Egyházak Világközössége (REV), amely tagjai között számlálja a magyar református egyházakat is, a napokban újította meg internetes honlapját. A portálon lehetővé tették, hogy a különböző régiók híreit és újdonságait is átlátható formában nyomon követhessék az érdeklődők.

képAz Amerikai Egyesült Államokban, Grand Rapids városában, 2010. június 18 - 28. közötti nagygyűlésen egyesült a magyar református egyházakat is tagjai között számláló Református Világszövetség (RVSZ) és a konzervatívabb, holland gyökerű Református Ökumenikus Tanács (RÖT). Az ünnepségen nyolcvan millió református keresztyént képviselő új szervezet született: a Református Egyházak Világközössége (REV).

A világszervezet a napokban újította internetes oldalát, melyen lehetővé tették, hogy a különböző régiók híreit és újdonságait is átlátható formában nyomon követhessék az érdeklődők.

A weboldalon kiemelt szerepet kapnak az egyházak üzenetei, ahol a REV tagegyházainak imatémáiról és legfrissebb híreiről olvashatunk. Minden héten kiemelt figyelmet szentelnek az Ökumenikus Imádságoknak, melyhez mindenki csatlakozhat.

Külön érdekesség, hogy a portálon megtalálható többek között az amerikai Kálvin Intézet 2010-ben, Grand Rapisban bemutatott új kezdeményezése a dicsőítési formák megújításáról. Az öt részből álló sorozat első része ”Szentháromság Isten Dicsőítése” címen a Dicsőítés (Worship) linkre kattintva érhető el.

Látogassák meg a REV új honlapját a http://www.wcrc.ch oldalon.