Ajándékba

MRE_advent_index_DEC19.jpg
„Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott” (Biblia, Lukács evangéliuma 15. fejezet 32.vers)

Nem tudnám megszámolni, hány bögre és zokni cserélt közöttünk gazdát gimis korunkban szüli- és névnapokkor, vagy ha kihúztuk egymást így, az ünnepek közeledtével. Jól ajándékozni nehéz. Sokszor nem tudjuk, mi okoz a másik életében nehézséget, hogy olyat ajándékoznánk, ami valódi segítség, amire igazán szükség van. Ezért jobbára cuccokkal halmozzuk el egymást személytelenül.

Dr. Domján Mihály podcastját hallgatom, és az a fő üzenete: te vagy az ajándék. Meg is eskettük egymást a családban, hogy senki ne ácsingózzon boltokban, a gyerekek kapnak egy-egy közös ajándékot, egyébként pedig örüljünk egymásnak! Azt hiszem, egy ilyen hosszú távollét után, akár karácsonykor, akár később tudunk együtt lenni, valóban átérezzük, hogy mi vagyunk az ajándék egymásnak. Már csak az ajándék voltunk miatt sem mindegy, mennyire nyúzottan esem a szeretteim közösségébe.

De ennél is fontosabb, hogy a karácsonyban Isten visszakap téged és engem. Mi vagyunk az ő ajándéka a Fiától. Mert Krisztus tudta, mi az egyetlen dolog, ami miatt szomorú az Atya szíve. Öröm van minden megkerülő fölött a mennyben. És ahogy visszakap bennünket, mi is visszakapjuk önmagunkat. Mert a vele való kapcsolatra teremtettünk, és ezért csak vele teljes az életünk. Szóval az ajándék te vagy, meg én vagyok. Nincs ennél személyesebb.

Bontogassuk napról napra!

A kalendárium kitáruló, virtuális ablakai mögött rövid történetek várják a járvány miatt jelenleg magányosan, vagy csak nagyon szűk körben élő és mozgó olvasókat.