Búcsúzott Gábry Sándor

Ünnepi istentiszteleten köszönt el hívőközösségétől a Rajna-Vesztfáliai Magyar Protestáns Gyülekezet lelkipásztora, Gábry Sándor. Az alkalmat a köln-deutzi evangélikus templomban tartották július 3-án, amelyen a Magyarországi Református Egyházat Bölcskei Gusztáv püspök és Vad Zsigmond esperes képviselte.

képAz ötvenezer négyzetkilométeren szétszóródott magyar gyülekezetben Gábry Sándor tizenkilenc esztendőn keresztül szolgált. Azt vallja, hogy van jövője a szórványgyülekezetnek annak ellenére, hogy az elmúlt években többször a megszűnés fenyegetett az anyagi gondok miatt. "A gyülekezet és képviselői elszánt küzdelme jövőt ígér" — fogalmazott a búcsúzó lelkész.

kép„Az Úristen figyelmeztet arra, hogy a magvetés ideje helyett a hálaadást kaptam az eddigi sok aratásért. Eljött a hetedik nap, át kell adnom, ha befejezetlen is a művem.  A nyugalomba vonuló lelkipásztor hivatás tudatával készülök a jövőre. Nyugodt lelkiismerettel és a jól végzett munka örömével adom át, ha nem is befejezésre, hanem folytatásra”—  írta Gábry Sándor nyugalmazott lelkipásztor a  Rajna-Vesztfáliai Magyar Protestáns Gyülekezet lapjában, a Protestáns Híradóban a "Lelkipásztor Búcsúzik" címmel.

Forrás: Tiszántúli Református Egyházkerület