Egyszerűbb feltételekkel igényelhető az otthonfelújítási támogatás

„Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a 2021. január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat.”

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter mai bejelentése alapján „azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek (pl. orvosok, nővérek, pedagógusok, katonák, lelkészek), saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban 1 évet ott laktak volna.”

Mint ismeretes, Balog Zoltán a Zsinat lelkészi elnöke egy hónapja levélben fordult a családokért felelős tárca nélküli miniszterhez, kérve az otthonfelújítási támogatás kiterjesztését a lelkipásztorokra.

Szélesedik az otthonteremtési támogatásokat igénylők köre

🏡 Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a 2021. január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat! Néhány újdonság a változásokból: ⬇️ ✔ Bővült az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre. ✔ Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek (pl. orvosok, nővérek, pedagógusok, katonák, lelkészek), saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban 1 évet ott laktak volna. ✔ A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a CSOK-ból (pl. telekre igazítás, engedélyeztetés). ✔ Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe (pl. szülő, nagyszülő, testvér, továbbá az élettársat is). ✔ A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe. Nézze meg a videót, küldje el ismerőseinek, hogy minél többen élni tudjanak az új lehetőségekkel!

Posted by Novák Katalin on Friday, April 16, 2021

fotó: pexels.com