Erdélyi Dániel a Kodály nemzetközi zenei verseny döntőjében

A Központi Református Kórus egyik karnagya, Erdélyi Dániel is bejutott a világ legjobbjai közé azzal, hogy döntős a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen. A magyar induló öt kontinens ötvenhat országának több mint háromszáz jelentkezője közül került az öt finalista közé.

Szombat este áll újra színpadra Erdélyi Dániel Debrecenben, ahol kétrészes döntőben bizonyíthat: először elpróbálja majd a Kodály Filharmónia Együttessel a pontosan száz éve komponált, Psalmus Hungaricus című művet, majd – immáron „élesben” – vezényli azt le. Mindkét alkalmat figyelemmel követi a nemzetközi zsűri, amelynek elnöke a legendás, 92 éves Jorma Panula. A szólista Kovácsházi István lesz.

A zsűri mellett a közönség is szavazhat ezen az oldalon. A nézők által legjobbnak ítélt versenyző kapja majd a 2023-as Kodály-verseny közönségdíját.

A verseny ingyenesen látogatható fordulóit a debreceni Kölcsey Központban tartják. A záróesemény – a díjátadó és a gálakoncert – augusztus 28-án lesz; erre az 500 forintos regisztrációs jegyek itt válthatók. A verseny minden fordulója élőben követhető a Papageno felületein is.