Hitünk megvallására biztat a köztársasági elnök

– A közös jövőnket alakító jó döntésekhez ismernünk kell országunkat, közösségeinket és azokat, akik alkotják – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében. Magyarországon október elseje és november 28. között zajlik a tízévente esedékes népszámlálás.

Az államfő a felelős részvétellel összefüggésben úgy fogalmazott: azt is megkérdezik majd tőlünk, milyen vallásúak vagyunk. A legutóbbi népszámláláson erre a kérdésre sokkal kevesebben válaszoltak, mint korábban. Arra biztatott, bátran vállaljuk meggyőződésünket, és ha van, jelöljük meg vallási és felekezeti hovatartozásunkat. Ő maga is így tesz, hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Október 1. és 16. között online formában lehet kitölteni a kérdőívet. A második szakaszban, október 17. és november 20. között a számlálóbiztosok már csak azokat a háztartásokat keresik fel, amelyekben nem töltötték ki online a kérdőívet. Aki valamiért mindkét körből kimaradt, még egy harmadik lehetősége is lesz, november 21. és 28. között települése jegyzőjénél pótolhatja az adatszolgáltatást. Amennyiben valakinek gondja adódna az online kitöltéssel, bátran segítséget kérhet gyülekezete tagjaitól vagy lelkészétől.

Mindenkinek törvény által előírt kötelezettsége, hogy részt vegyen a népszámláláson. A népszámlálásról további hasznos információkat itt olvashatnak.