Új feladatok és lehetőségek az egyházi intraneten

Elérhetők a statisztikus adatszolgáltatási ívek gyülekezeteink számára egyházunk intranetes platformján. A kérdéssort valamennyi református egyházközségnek kötelező kitöltenie. Aki eddig is használta az Ariadnét, az a szoftver kanonika moduljában töltheti ki a kérdéssort, aki nem használta, az az intranetes felületre bejelentkezve teheti meg ugyanezt.

A digitális korszakban az egyház számára az egyik legnagyobb feladat a rendelkezésre álló technológia hatékony használata azért, hogy a közel kétezer éves missziói parancsnak engedelmeskedve minél több embert érjen el. Egyre fontosabbá válik, hogy használjuk a technológiát és kiaknázzuk annak lehetőségeit. Ezt felismerve kezdte el 2022-ben a református internetes és intranetes (azaz belső hálózati) ügyintézési platform fejlesztését a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálata. Az intranet 2023 decembere óta tesztüzemben, 2024. január 17-től pedig már a végleges formában elérhető gyülekezeteink, egyházmegyéink, egyházkerületeink és intézményeink számára.

Fontos határidő

Egyházunk történetében először országosan egységesen gyűjtjük az adatokat gyülekezeteink életéről. Így áttekinthetőbbé, elemezhetőbbé, könnyebben és gyorsabban feldolgozhatóbbá válnak az adatok, valamint egyházunk fokozatos testületei is hozzáférnek majd a döntéseikhez szükséges információkhoz. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, az első fontos feladat, hogy valamennyi gyülekezetünk kitöltse a digitális statisztikus íveket. Ezt több módon is meg lehet tenni. Azon gyülekezeteink, amelyek eddig is használták az Ariadnét, a szoftvert megnyitva, annak kanonika moduljában tudják kitölteni és leadni a kérdéssort. Azok a gyülekezeteink, amelyek nem használták az Ariadnét, a https://intranet.reformatus.hu felületen bejelentkezve tudnak adatot szolgáltatni. A kitöltési határidő: 2024. február 28.

A belépés módjáról, a felület használatáról körlevélben tájékoztatta a gyülekezeteket Gér András László zsinati tanácsos. Amennyiben további információra lenne szüksége, vegye fel a kapcsolatot az intranet munkacsoporttal az intranet@reformatus.hu címen!

Lehetőségek tárháza

A kötelező adatszolgáltatás mellett az intranet további számos lehetőséget is rejt. A hasznos információk menüpontban több, a mindennapi gyülekezeti szolgálatot megkönnyítő segédanyagot helyeztek el a készítők. Található itt ifjúsági alkalmak tartásához óravázlat, iskolamissziós vagy épp pályázati segédanyag, valamint a gyülekezeti közösségi médiafelületek üzemeltetését megkönnyítő háttéranyag is. A dokumentumok menüpontban pedig a mindennapi adminisztrációhoz használható formanyomtatványok kerülnek majd, várhatóan idén tavasszal.