Jövőre tartják a Válts irányt! IKE Fesztivált

A döntést pénteken jelentették be a rendezvény Facebook-oldalán. A közlemény egyúttal a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra is felhívja az erdélyi fiatalok figyelmét.

„Nagyon várjuk már, hogy újra személyesen találkozhassunk a Válts irányt!-on, együtt dicsőítsünk, táncoljunk, beszélgessünk, imádkozzunk, de egyelőre úgy néz ki, ennek még nem jött el az ideje” – olvasható a bejegyzésben. Az érvényben levő romániai szabályozások ugyanis nem engedik meg, hogy olyan feltételek mellett tartsák meg az erdélyi Ifjúsági Keresztény Egyesület rendezvényét, amelyek lehetővé teszik „a már megszokott bensőséges és önfeledt együttlétet, amelyet a fesztiválhoz kapcsolunk”.

Válts Irányt! - CSP

A nyárra tervezett magyarországi református ifjúsági találkozóra utalva ugyanakkor azt írják: a hagyományhoz visszatérve, úgy döntöttek, hogy idén a fókuszt ők is a Csillagpontra helyezik.

„Találkozzunk Debrecenben, július 27-31. között!”

A jelenlegi tervek szerint az ötödik – tavaly már a koronavírus-járvány miatt elhalasztott – Válts irányt! IKE Fesztivált 2022-ben tudják megtartani.

A Válts irányt! IKE Fesztivál – a rendezvény Facebook-oldalának megfogalmazása szerint – „az erdélyi magyar keresztyén fiatalok ötnapos fesztivál jellegű nyári találkozója”, amelyet 2011-ben szerveztek meg először Szovátán. Három alkalom után a rendezvény kinőtte a szovátai helyszínt, ezért 2018-ban a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium adott otthont neki. A találkozó a programlehetőségek színes választékát kínálja: az áhítatok, előadások, fórumbeszélgetések, imasarok és koncertek mellett többek között sportversenyekkel, ügyességi és szellemi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és filmklubbal várják az érdeklődőket.