Küldetésünk

Hírek

ifivezeto kepzes

Így képezd az ifivezetődet!

Munkánk nem számokban mérhető, hanem történetekben – mondja Bogyó András, a református ifivezető-képzés szervezője. Az Exodus nevű északír alapítású Tanítványképző Ifjúsági Szolgálat 2017 óta foglalkozik a református ifjúsági vezetők segítésével. Céljuk, hogy akiket segítenek ne csak tanítványok legyenek, hanem tanítványnevelők.

Tovább a cikkhez
efott_kozospont_borito.jpg

Mit keresnek keresztyén egyházak fesztiválokon?

A KözösPont fesztiválmisszió célja a „vetés”, azaz jelen lenni, beszélgetni és megmutatni a keresztyénség sokszor vallásosság mögött rejtőző közvetlen arcát a fesztiválozóknak: Isten felé terelni, akit csak lehet. Kíváncsiak voltunk arra, hogy két év kihagyott fesztiválszezon után és a közelünkben dúló háború idején mennyivel nyitottabbak a fiatalok az élet nagy kérdéseire és a keresztyén válaszokra a kifejezetten szórakozásra szánt napokban, ezért elutaztunk az EFOTT-ra. Riport.

Tovább a cikkhez
víz, segítség, segélykérés, pixabay fotó

A vízbefulladás veszélyére figyelmeztet a Bethesda

A vízbefulladás nem olyan, mint a filmekben! – hívta fel több fórumon is a figyelmet a református Bethesda gyermekkórház. A nyári időszakban rengeteg tragédiával találkoznak a kórház szakemberei. Cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat megelőzésről és helyzetkezelésről, amiben dr. Bakancsos Edit, a Bethesda aneszteziológus szakorvosa, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkatársa volt segítségünkre.

Tovább a cikkhez

További hírek

Ölelés Istentől – Sófár 2022 (videó)

A dicsőítés különböző formáit élhették át egy héten keresztül a Sófár Református Dicsőítő Iskola résztvevői. A színes programoknak otthont adó Kiskunfélegyházán a szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a zene mellett, életvitelünkkel és döntésinkkel is dicsérhetjük az Istent. Az iskola fő motívuma a Jézusból eredő forrás bemutatása volt, amely valódi életre kelt, megújít, áldást ad, megelégít és boldoggá tesz.

A lélek hangja

A háború és a gazdasági helyzet okozta bizonytalanság és aggodalom mellett az ima és hitbéli kérdések is foglalkoztatják a református telefonos lelkigondozást megkeresőket. Bár kevesebb a hívás a nyári hónapokban, de szükség van a rendszeres elérhetőségre. A szolgálat továbbra is várja önkéntesek jelentkezését. Révész Jánosné Anikó lelkésszel, a református telefonos lelkigondozói szolgálat vezetőjével beszélgettünk.

A segítés és hála ezernyi formája

Szinte naponta oszt meg a nyilvánossággal történetet a Bethesda Gyermekkórház összefogásról a kis betegek gyógyulásáért, hálás gyerekekről és szüleikről, adományokról és jótevőkről. Limonádékészítés, sporteredmény, macik, vagy éppen speciális robot készítése – mind-mind olyan felajánlások, amelyek az intézményben gyógyulókért születtek. Az elmúlt pár hónap történeteiből szemezgettünk.

Reformátusok a Művészetek Völgyében (videó)

Kavicsfestéssel, közös zsoltárírással, népzenei koncertekkel várták az érdeklődőket a taliándörögdi templom kertjében. Magyarország egyik legismertebb összművészeti fesztiválján a Művészetek Völgyében idén is megnyílt a Református Udvar, ahol a színes programok mellett az elcsendesédre vagy éppen egy pohár különleges szódára is jutott idő.

Gazdagító ige a rácsok mögött

A vallásgyakorlás az a szabadság, amely érintetlen maradhat a zárt ajtók mögött is, és segít nyitni egy új életre – véli Kaszó Gyula a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtönlelkésze. Élettörténeti háttér miatt került teológiai érdeklődése középpontjába a börtönmisszió. Vallja: ha krisztusi alapon állva emberként viszonyulunk a fogvatartottakhoz, akár isteni magaslatokig is el lehet érni.

További tartalmak

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

Események

térkép no