Küldetésünk

Hírek

Művészetek Völgye 2021 - Református padok - Fotó: Kalocsai Richárd

Van itt hely nálam

Immár húsz éve, hogy a Művészetek Völgyében jelen vannak a reformátusok, akik idén a templomban rendezett kiállítás, a zenés istentiszteletek és más programok mellett hét tematikus paddal várták a fesztivál közönségét – írja a Reformátusok Lapja legfrissebb számában.

Tovább a cikkhez

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

További hírek

Nem nosztalgia, hanem hálaadás

Negyvenéves a Magyarországi Református Egyház Iszákosmentő Missziója, amelyről Tahitótfaluban emlékeztek meg a gyógyultak, vagy ahogy ők mondják, a szabadultak. Erre az alkalomra mi is meghívást kaptunk, meghallgathattuk több egykori alkoholista tanúságtételét, és beszélgethettünk többek között Némethné Balogh Katalin misszióvezetővel.

„…Ha jól mosogatok, akkor jó lelkész leszek?”

Református lelkész, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthonának alapítója és vezetője. Drogpreventor, szupervízor, coach. A Reformátusok Lapja Erdős Eszterrel készített interjút, aki harminc éve küzd a nehéz sorba kerülő emberek gyógyulásáért a ráckeresztúri rehabilitációs központban.

Ajándékutalvány református egyházközségek számára

Ingyenes jutalomüdülési lehetőséget biztosít ajándékutalvány kibocsátásával református gyülekezeti tagok számára Budapesten a Filadelfia Gyülekezeti Missziós Központ Vendégházában a Budapest-Pestújhelyi Református Egyházközség.

„A rendelt időben megadja majd az Úr”

A reprodukciós gyógyászat az utóbbi évtizedekben jelentős előrehaladást ért el, amely a gyermektelen pároknak új reményt és távlatokat adhat. Joguk van-e a házastársaknak a biológiai terméketlenséggel mesterséges úton dacolni? Lakatos Enikővel, a Semmelweis Egyetem Reprodukciós Centrumának kórházlelkészével beszélgetett a Reformátusok Lapja.

Több vagy, ha adsz!

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes ifjúsági akciót október 8-10. között. A kezdeményezés évről évre több ezer magyarországi és a határon túli magyar fiatal számára teszi lehetővé, hogy kipróbálhassák az önkénteskedést. A rendezvény honlapján már elindult a regisztráció és szeptember 10-ig várják a koordinátorok jelentkezését is!

További tartalmak

Események

térkép no