Küldetésünk

Hírek

lovas.jpg

Missziós lehetőség a krízishelyzetben

A járványhelyzet rosszabbra fordulása óta országszerte több mint húsz online csoportban találkoznak keresztyének és érdeklődők hétről hétre. A keretet ehhez három református lelkész videósorozata adja. Ismerjék meg az INTRO-t!

Tovább a cikkhez
biblia_neked_hangulat.jpg

Személyessé tett bibliaolvasás

„A legfontosabb célunk, hogy a fiatalok – akár ismerik már Jézust, akár nem – használják a Bibliát” – vallja Ablonczy Áron református lelkipásztor, az Ifjúságépítők vezetője a márciusban megjelent „Biblia neked” című kiadvány egyik ötletgazdája.

Tovább a cikkhez

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

További hírek

Kiegyenesített gondolatokkal

A járvány miatt egyetlen fesztiválon sem lesz ott idén az ökumenikus fesztiválmisszió, a Közös Pont. Kétségkívül hiányozni fognak a könnyűzenei forgatagból, hiszen a sátruk oázis, menedékhely a fesztiválok sűrűjében, ahová a fiatalok beülhetnek beszélgetni, ahol figyelmet kaphatnak, ahol a lelkükkel is törődnek, ahol kérdezhetnek Istenről. Németh Tamást, a Közös Pontot vezető „hatok” református lelkész tagját kérdeztük.

Szabadon a Csillagponton

Többezer fő részvételével szeretnék megtartani július végén a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót Debrecenben. A fesztivál témája idén a szabadság lesz, a cél pedig az, hogy sok-sok hónap bezártság, elszigetelődés után szabadon, együtt, közösségben kereshessék a fiatalok Istent és egymást. A részletekről Somorjai-Bencze Zsófiát, a Csillagpont kommunikációs vezetőjét kérdezte a Reformátusok Lapja.

TESTVÉR kerestetik! - meghosszabbították a határidőt

További öt napot kaptak a jelentkezésre azok a református lelkészek, teológus hallgatók, illetve vallástanárok és vallástanár szakos hallgatók, akik szeretnének nemcsak kikapcsolódni, de lelki segítői, vezetői is lenni többszáz – sokszor hátrányos helyzetű – gyermeknek. Május 21-ig még lehet jelentkezni.

Online bibliaismereti verseny

Online bibliaismereti versenyt hirdet a Magyar Bibliatársulat Alapítvány „A gondviselő Isten” címmel. A megmérettetésre középiskolásokat, valamint felnőtteket is szeretettel várnak.

Teremtésvédelmi programok a Föld napjára

Április 22-én világszerte különféle események segítségével hívják fel a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Föld napja alkalmából az egyházunk keretei között működő Ökogyülekezeti Mozgalom teremtésvédelmi programjaira hívjuk fel a figyelmet.

További tartalmak

Események

térkép no