Küldetésünk

Hírek

lovas.jpg

Missziós lehetőség a krízishelyzetben

A járványhelyzet rosszabbra fordulása óta országszerte több mint húsz online csoportban találkoznak keresztyének és érdeklődők hétről hétre. A keretet ehhez három református lelkész videósorozata adja. Ismerjék meg az INTRO-t!

Tovább a cikkhez
biblia_neked_hangulat.jpg

Személyessé tett bibliaolvasás

„A legfontosabb célunk, hogy a fiatalok – akár ismerik már Jézust, akár nem – használják a Bibliát” – vallja Ablonczy Áron református lelkipásztor, az Ifjúságépítők vezetője a márciusban megjelent „Biblia neked” című kiadvány egyik ötletgazdája. A különleges ifjúsági Biblia az Ifjúságépítők, a Harmat Kiadó, a Kálvin Kiadó, a Fiatalok Krisztusért Alapítvány és a Magyar Bibliatársulat két éven át tartó együttműködése eredményeként született meg.

Tovább a cikkhez

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

További hírek

Virtuális világ, valódi hit

A valóság és a képzelet határán száguldottak az önvezető modellautók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem termében kialakított versenypályán. A REFORMula Challenge – Református Középiskolások és Egyetemisták Innovációs Versenyén diákcsapatok mérték össze vezetési és programozási tudásukat a virtuális valóságban. A győzelemhez azonban nem elegendő az algoritmusok ismerete – a Bibliáéra is szükség volt.

Hitvalló imádság orvosokért, ápolókért

Imacsoportot indított a Facebookon Bella Violetta győrszemerei református lelkész, mert látja, hallja, hogy az orvosok, a nővérek a koronavírus-járvány miatt a teljesítőképességük határán vannak. Tartsuk számon, hordozzuk imádságban az egészségügyben dolgozókat, fáradozásaikat – erre buzdít ez a kezdeményezés.

Ez az óvatosság húsvétja

Ez a második olyan húsvétunk, amelyet templomi közösség helyett otthoni csendességben ünneplünk. Balla Ibolya a képernyők előtti úrvacsoráról, valamint Jézus Krisztus utolsó vacsorájáról és annak jelentőségéről.

Belépés az öröklétbe

Mi lehet a reménységünk ebben a nehéz helyzetben? Gyászról, gyerekek és felnőttek haláláról beszélgettünk Gecse Attila kórházlelkésszel, gyászterapeutával.

„A templomnál nagyobb van itt”

A virágvasárnap különleges ünnep a Budai Református Egyházközség életében. A húsvét előtti vasárnapon a közösség tagjai nemcsak Jézus jeruzsálemi bevonulásáról, hanem a Szilágyi Dezső téren álló templomuk születésnapjáról is megemlékeznek.

További tartalmak

Események

térkép no