Küldetésünk

Hírek

Braille-írásos könyv

Éberling Nagy Pálma, a vakok anyja

Világháborús sebesültek között született a nyomtatott magyar Braille-írásos Biblia ötlete. A vakoknak készült Szentírásokat egy fegyvergyárostól vásárolt géppel nyomtatták ki. Mindez egy gyenge fizikumú árva lány, Éberling Nagy Pálma fáradhatatlan munkáját dicséri, aki még saját ékszereit is eladta a nemes cél érdekében.

Tovább a cikkhez
IKON borítókép

IKON – Fiatalok Konferenciája 2022

November 4-5. között várja a fiatalokat az IKON-Fiatalok Konferenciája, amelynek ismét a Károlyi-Csekonics Palota ad otthont. A református konferencia célja, egy olyan találkozási pont biztosítása, ahol felekezeti hovatartozástól függetlenül találkozhatnak a résztvevők Istennel és egymással. Az IKON témájáról, céljáról, valamint erejéről beszélgettünk az esemény főelőadójával Thoma Lászlóval, a Gazdagréti Református gyülekezet lelkipásztorával.

Tovább a cikkhez

További hírek

Hegyre hívás

A Református Fiatalok Szövetsége olyan lelki alkalmakat, feltöltődési, gyógyulási lehetőségeket kínál a fiataloknak, amelyek megerősítik őket, sőt akár hivatástudatot is ébreszthet bennük. Korsós Tamás dunavarsányi lelkipásztorral, a szervezet lelkészi vezetőjével, valamint Oláh-Illés Annával, a szövetség elnökével beszélgettünk.

Bő esztendők és szűk esztendők

Tanító időszakban élünk, a gazdasági helyzet és a szomszédban dúló háború kihívás elé állította a civil szféra képviselőit, a segítő szolgálatokat is – mondta Badacsonyi Zoltán, a Petrecz Sándor Alapítvány (PSA) ügyvezetője. Az egyházi alapítványok számára a PSA által szervezett konferencián hangsúlyos kérdés volt, hogy képesek vagyunk-e a bőség és a szükség idején tanulni.

…a halál felett

A gyász örökre megmarad, csak körbeöleli az élet. Félelmetes mondat. Gyásszal élni egy életen át. Senki sem kivétel, hiszen az élet rendje szerint mindenki találkozik a halállal. Dancsó Zoltán, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora gyászfeldolgozó csoportjaiban a teher közös hordozásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Karöltő diakónia – Jakab Miklós emlékezete

Példaértékű szeretet és kitartás vezérelte Jakab Miklós (1912–2002) református lelkipásztor vakmissziós szolgálatát, amelyre hivatásként és nem munkaként tekintett. Közvetlensége élénken él azokban, akik személyesen ismerték őt. A tiszteletes születésének 110. és halálának 20. évfordulója alkalmából beszélgettünk Nógrádiné Kovács Alexandrával, a Magyarországi Református Egyház Vakmissziójának szolgálatvezető lelkészével.

Hiánypótló szeretet

Badacsonyiné Solt Éva, három kiskamasz gyermek édesanyja, Magzatnaplóm címmel néhány hete hiánypótló könyvvel jelentkezett, amely a baba szemszögéből mutatja be az életet a fogantatás pillanatától a születésig. Párok és egyedülálló nők milliói számára a nem kívánt vagy váratlan terhesség azonnali félelmet, szorongást, kellemetlenséget, szégyent és bűntudatot okoz. Sokan az abortuszhoz fordulnak válaszként, amely még több bűntudatot – és még több kérdést eredményez.

További tartalmak

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

Események

térkép no