Küldetésünk

Hírek

Bognar_Laszlo.jpg

Tízezer embert adott már vissza családjának a református Iszákosmentő Misszió

László húsz évig volt rabja az alkoholnak. Sokszor próbált szabadulni a szenvedélybetegségből, de mindig újra a pohár után nyúlt. Utolsó mentsvárként Dömösre került, a református Iszákosmentő Misszió központjába. Ott jött rá: az üresség, melyet addig alkohollal próbált betölteni, az Istenbe vetett hittel is megtölthető. Azóta is jár Dömösre – mint gyógyult. Tanúságtevőként segít sorstársainak alkoholmentes, hitben járó, értelmes életet élni.

Tovább a cikkhez
Csillagpont KEDDeste

Csillagpont hetente

Az ünnepek alatt sem állt le a Csillagpont KEDDeste. A Magyarországi Református Egyház (MRE) Ifjúsági Osztálya által ősz végén útjára indított kezdeményezéssel a szervezők a mindennapokba szerették volna elhozni a kétévente visszatérő református ifjúsági fesztivál hangulatát. Megnéztük, mennyire sikerült megvalósítaniuk ezt a célt.

Tovább a cikkhez

További hírek

Szeptemberi lelkésztovábbképzésre hív a Missziói Szolgálat

A Missziói Szolgálat szeptember 11–15. között rendezi a Tanúim lesztek tanítvány- és vezetőképzőhöz kapcsolódó lelkésztovábbképzését, Balatonszárszón, az SDG hotelben. A kurzus missziói alapismeretekre épít, ezért a jelentkezés után a leendő résztvevők egy, a képzés témaköréhez szorosan kapcsolódó kérdőívet töltenek ki, amely alapján a vezetők további feladatokkal és olvasnivalóval látják el őket.

Mutass példát!

Április 22., a Föld napja alkalmából idén is meghirdeti pályázatát az ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma. Jelentkezési határidő: szeptember 10.

Ki uralkodik?

„A szomszédunkban váratlanul kitört, döbbenetes háború második napján diakónus feleségem elém áll és közli, hogy ő segíteni szeretne a magyar határon át ide menekülőknek.” Somogyi László saját katonai éveire és a mostani háborús helyzetre emlékezik. Írását elolvashatják a Reformátusok Lapjában is.

Tekintsünk Keletre is

Ökumenikus világimanapot tartanak pénteken, amelynek tematikáját idén Anglia, Wales és Észak-Írország problémái adják. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára felhívta a figyelmet, hogy a Nyugati országokért mondott imádság mellett elengedhetetlen, hogy jelen helyzetben tekintsünk Keletre is.

További tartalmak

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

Események

térkép no