Legyél kiscsoportvezető a Csillagponton!

A Csillagpont célja, hogy a helyi gyülekezeteket erősítse. Ezért a szervezők arra kérik a lelkészeket és másokat, hogy vezessenek kiscsoportot. Újítás idén, hogy a szolgálatot vállaló kiscsoportvezetők, lelkészek a családjukat is magukkal hozhatják. A gyermekekre felkészült segítők fognak vigyázni, és foglalkozásokat tartanak nekik.

csillagpont_jelentkezés

Ahogy Ablonczy Áron, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője korábban már kifejtette egy interjúban: „A Csillagpont azért létezik, hogy Isten szeretete és a közösség ereje által evangéliumi megújulást, megtéréseket hozzon minden magyar fiatal életébe, általuk erősítve a helyi gyülekezeteket.”

A Csillagpontra való jelentkezés hamarosan elkezdődik, ezzel egy időben pedig egyre több részletet közöl majd az ifjúsági osztály is a fesztivállal kapcsolatban. Előzetesen azt szeretnék kérni a lelkészektől, hogy ha csak tehetik, szolgáljanak kiscsoportvezetőként. – Már az is nagy segítség, hogy szervezik a fiatalokat, és akár messziről is eljönnek, odaszánják az idejüket, amit a családjukkal is tölthetnének. Ezek mind szolgálatok. Ha csak ennyit tesznek, már az is hatalmas segítség a Csillagpont számára, és hálásak vagyunk érte. Ezzel együtt azért kérjük, hogy kiscsoportot is vezessenek, ha tehetik, mert a Csillagpont egyik legfőbb vágya, hogy a gyülekezetek javára legyen a rendezvény, és legyen utóhatása. Ez akkor történhet meg, ha van egy híd a gyülekezet és a Csillagpont között. Ezt a hidat szerintünk a személyes kapcsolat tudja a legjobban megteremteni, egy gyülekezetből érkező személy, akihez kötődnek a fiatalok. Ezért kérjük a lelkészeket arra, hogy ha eljönnek, akkor vezessenek kiscsoportot a fiataljaik számára, akik így a gyülekezetekhez is kapcsolódhatnak – mondta Ablonczy Áron.

Az újítás idén az, hogy a szolgálatot vállaló kiscsoportvezetők, lelkészek a családjukat is magukkal hozhatják – fejtette ki. A gyermekekre felkészült segítők vigyáznak, és tartanak foglalkozásokat nekik. A kiscsoportos beszélgetések, valamint a fő előadások idejére is biztosítják ezt. – A házastársakat, gyermekeket is szeretettel várjuk, viszont csak a kiscsoportvezetőknek tudjuk a Csillagpont részvételi díját fedezni. Reméljük, hogy ez is segítség lehet, hiszen a szolgáló lelkészeknek így nem kell elszakadniuk a családjuktól. Emellett fontos szempont, hogy a fiatalok előtt példaként is megjelenhetnek ezek a családok – jegyezte meg Ablonczy Áron.

Kiscsoportvezetőnek, önkéntesnek az alábbi linken lehet jelentkezni:

https://www.csillagpont.info/onkentesseg