Az evangélium hite erősebb a terrornál és a félelemnél

Az Ausztriai Egyházak Ökumenikus Tanácsa nyilatkozatban reagált a bécsi terrortámadásra, amiben a szabadság, béke és demokrácia melletti kiállásra buzdít:

Az evangéliumi hit erősebb. Ez a hit erősebb a terrornál, erősebb a félelemnél és elbizonytalanodásnál. Jézus Krisztusra tekintve emlékeznek meg az egyházak a terrortámadás áldozatairól, a halottakról, sebesültekről, minden érintett családtagjairól és barátairól. Az egyházak egyben köszönetet mondanak és nagyrabecsülésüket fejezik ki a rendvédelmi hatóságoknak és dolgozóiknak. Veszélyekkel teli és nehezen átlátható helyzetben határozottan, bátran és körültekintően jártak el.

Ausztria a világjárvány nehéz időszakában emlékezik meg a 75 évvel ezelőtt újjáéledt szabadságról és békéről – nem nagy szavakkal és nem nagyszabású ünnepségekkel, hanem azzal az eltökéltséggel, hogy a szabadság, béke és demokrácia vívmányait nem hagyja veszélybe sodorni senki által. Ez az ország és lakói nem hagyják magukat eltántorítani attól, hogy továbbra is az igazságosság, tisztelet és felebaráti szeretet útján járjanak. Az egyházak az evangélium erejével csatlakoznak ehhez az úthoz.

Forrás:

www.oekumene.at

Kapcsolódó cikkünk: