A közösség és a sport ünnepe a III. Károli Sportnapon

A sport és a közösség erejét ünnepelték a Károli hallgatói, oktatói és dolgozói szeptember 27-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A III. Károli Sportnapon a résztvevők bátran és lelkesen próbálták ki magukat különböző új sportágakban és a hagyományos csapatversenyekben egyaránt.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

A remek hangulatú sportesemény izgalmas és változatos programokat kínált az egész egyetemi közösség számára. A dunai evezés különleges élményt nyújtott a résztvevőknek, amely során a természet és a sport örömének összefonódását és a csapatszellem erejét is megtapasztalhatták.

A ping-pong, sportlövészet és tollaslabda mellett a kötélhúzás is izgalmas pillanatokat szerzett a csapatoknak, míg a labdarúgó bajnokság és a tizenegyesrúgó-verseny adrenalinnal teli perceket hozott. A Károli-csapatok streetball- és strandröplabda-versenyeken is bizonyíthatták tehetségüket. Az e-sport-rajongók számára is készültek érdekességekkel a szervezők, és a program teljes ideje alatt különböző challange-játékok, akadálypályák várták a résztvevőket.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

A sportnap azonban nem csak a hagyományos értelemben vett sportról szólt. Délután táncház és egy vidám zumbaóra is lehetőséget teremtett a szórakozással egybekötött közös testmozgásra.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

Az esemény megnyitóján Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész köszöntötte és Pál apostol szavaival üdvözölte a résztvevőket, rámutatva a közösség megtartó erejére és a hit fontosságára. Emlékeztetett, hogy a legnagyobb megtartó erő Jézus Krisztus, aki minden helyzetben megerősít bennünket.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

Trócsányi László rektor beszédében az „ép testben ép lélek” örökérvényű mondást emelte ki, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetemi sportnapnak közösségteremtő ereje is van, ahol kapcsolatban lehetünk egymással kötetlen, oldott hangulatban. Kiemelte a sportiroda munkáját, amely a sportélet szervezésével nagyban hozzájárul a Károli közösségteremtő erejéhez. Gratulált a versenyek győzteseinek, és arra bíztatott, hogy a hallgatók éljenek bátran a Károli adta lehetőségekkel, hogy ezáltal is minél élménydúsabb egyetemi életet élhessenek.

A képre kattintva további fotókat nézhetnek meg a sportnapról

Fotó: Bazánth Ivola

Sárfalvi Péter, a Károli Sportiroda igazgatója és a III. Károli Sportnap főszervezője örömmel számolt be arról, hogy a tavaszinál is többen vettek részt a mostani rendezvényen. A Károli sportéletében bekövetkezett szemléletváltás egyik legfontosabb eleme, hogy az egyetemi közösség minél többet sportoljon, és a sportiroda erre számtalan lehetőséget kínál. Arra bátorított, hogy az érdeklődők keressék őket, és csatlakozzanak a Károli Sportegyesülethez, ezzel is tovább építve ezt az értékes közösséget.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

Horváth Géza, a bölcsészet- és társadalomtudományi kar dékánja azt hangsúlyozta, hogy a sportolásnak hosszú távú pozitív hatása van az egész életünkre, ezért is érdemes űzni és élethosszig kitartóan folytatni.

Szalai Benedek, a hallgatói önkormányzat (HÖk) elnöke kiemelte az esemény közösségépítő jellegét, a sokszínű sportolási lehetőségeket, és köszönetet mondott a HÖk segítőinek az egésznapos munkájukért.

Károli Sportnap 2023 - Fotó: Bazánth Ivola

Fotó: Bazánth Ivola

A Károli-sportnap minden évben emlékezetes pillanatokat és közösségi élményeket nyújt az egyetemi polgárságnak, ez idén sem volt másképp. A sport és a közösség erejének ünneplése mindig inspiráló és üdítő, reméljük, jövőre is hasonlóan sikeres és élvezetes lesz.