Várják a nevezéseket a 12. Ökumenikus Diákfilmszemlére

A református, katolikus és evangélikus iskolák diákjai számára hirdetett megméretés idei kiemelt témája a szolgáló szeretet, az önkéntes szolgálat. A versenyfilmek beadási határideje május 6. A diákfilmszemle vetítéssorozata, a filmek nyilvános értékelése és díjazása május 25-én lesz Budapesten.

A Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálata, a Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium által meghirdetett mustrára két korcsoportban várják a jelentkezéseket: az 5–8. évfolyamon és a 9–12. évfolyamon tanulóktól. Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

2024_Okumenikus Diakfilmszemle_plakat

Kiemelt kategória a filmek témájában a szolgáló szeretet, amikor az önkéntes szolgálat szebbé teszi a világot.

Szabadon választott kategória: bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

A kiemelt téma kategóriában dokumentumfilmeket várnak a szervezők legfeljebb tíz percben, a szabadon választott témában bármilyen műfajú alkotás (kisjátékfilm, dokumentumfilm, etűd, animáció, klip) beküldhető, maximum nyolc percben.

További részletek a pályázatról a www.okudiakfilm.hu oldalon található.