Szakmai nap – „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése – a fogyatékossággal élők csoportja vonatkozásában”

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP-1.9.8-17-2017-00002. számú projektje keretében 2018. november 06-án „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése – a fogyatékossággal élők csoportja vonatkozásában” címmel került sor szakmai nap megszervezésére közel 60 fő szociális szakember részvételével.

A résztvevők a szakmai napon megismerhették az önállóság fókuszú szolgáltatás fejlesztés lehetőségeit a szociális szolgáltatások és azon belül a fogyatékossággal élők számára nyújtott ellátási formák területén, valamint a projekt során eddig megvalósított és jövőben tervezett tevékenységeket.

kép

kép

kép

Jelen projekt keretében a megvalósítani kívánt szolgáltatás fejlesztés fókusza: a fogyatékossággal élők önellátó képességének minél magasabb szintre történő emelése. A szolgáltatásfejlesztés célja: olyan új szakmai módszerek megismerése, kidolgozása, átvétele, amelyek az intézmények működését, működtetését eredményesebbé, hatékonyabbá teszik, a fogyatékossággal élők számára nyújtott szolgáltatások színvonala emelkedik, méltóságuk és önállóságuk maximális tiszteletének szemléletével.

kép

kép

kép

A szakmai napon a megjelenteknek lehetősége volt aktív párbeszédre és tapasztalatcserére, mivel az előadók és a résztvevők körében egyaránt képviseltette magát minden fogyatékosságügyi területen jelentős szerepet vállaló szervezet: így az állami fenntartó, a fogyatékosságügyért és a kiváltási folyamat szakmai megvalósításáért felelős ágazati háttértintézmény, a módszertani feladatellátás kulcsszereplői, valamint gyakorló szakemberek.

kép

kép

kép

kép

kép